search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:41
MENU CLOSE

«Αλεπού» ο Χαφτάρ: Πώς η αεροπορία του ξεγελά τις τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη (Photo/Video)

17.06.2020 12:46
«Αλεπού» ο Χαφτάρ: Πώς η αεροπορία του ξεγελά τις τουρκικές δυνάμεις στη Λιβύη (Photo/Video) - Media
 
Αν και η πλάστιγγα μοιάζει να γέρνει προς τις δυνάμεις του Σάρατζ και του Ερντογάν, ο στρατηγός Χαλίφα Χάφταρ φαίνεται να μην έχει πει την τελευταία του λέξη στον εμφύλιο της Λιβύης.
 
Παρά τη ρωσική «βοήθεια» και την συνεχή κατάρριψη τουρκικών drones, ο εναέριος χώρος της Λιβύης αποτελεί επικίνδυνο πεδίο επιχειρήσεων. Τουρκικές φρεγάτες που περιπολούν ανοιχτά της Λιβύης, οπλισμένες με αντιαεροπορικά συστήματα, κάνουν τους πιλότους του Χάφταρ «καμικάζι αυτοκτονίας».
 
Οι εικόνες τουρκικών πυραύλων στα χωράφια της Λιβύης επιβεβαιώνουν τα παραπάνω:
 

Πρόκειται για τα -μεγάλου μεγέθους- συντρίμμια ενός αντιαεροπορικού πυραύλου RIM-66E Standard, ή όπως τον ξέρουμε εμείς, Standard SM-1MR. Είναι ο πύραυλος που εξοπλίζει τις τουρκικές φρεγάτες O.H Perry.
 

Η στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας είναι δεδομένη, αλλά πως αντιμετωπίζουν οι Λίβυοι πιλότοι τα τουρκικά πυρά; Πετώντας όσο πιο χαμηλά μπορούν! Πλάνα από το πιλοτήριο ενός στρατιωτικού ελικοπτέρου Mi-24P αποδεικνύουν τις χαμηλές πτήσεις που πραγματοποιεί η Πολεμική Αεροπορία του Στρατάρχη Χάφταρ για να περάσει κάτω από τη «μύτη» των τουρκικών ραντάρ:
 
Ρωσία και Γαλλία ετοιμάζονται να αλλάξουν τα δεδομένα
Μια νέα «συμμαχία» Ρωσίας-Γαλλίας φαίνεται πως είναι στα σκαριά στη Λιβύη, κίνηση που φαίνεται πως διακόπτει τα σχέδια της Άγκυρας για συμφωνία με την Μόσχα, που θα της επέτρεπε να αναλάβει τον έλεγχο της Σύρτης. Αυτό ανέφερε πολιτική πηγή της Λιβύης.
 
«Φαίνεται ότι η Γαλλία έχει αρχίσει να ευθυγραμμίζεται με τη Ρωσία εναντίον της Τουρκίας, και στην πραγματικότητα, είναι ενάντια στις Ηνωμένες Πολιτείες», πρόσθεσε η πηγή στο The Arab Weekly.
 
Η πηγή, η οποία μίλησε υπό την προϋπόθεση της ανωνυμίας, εξήγησε ότι «οι Ρώσοι και οι Γάλλοι αναγνωρίζουν την σημασία της Σύρτης. Και οι δύο θέλουν το λιμάνι και τη βάση της Αλ-Καρντάμπια».
 
Παρατηρητές συνέδεσαν την αναβολή μιας προγραμματισμένης επίσημης επίσκεψης στην Τουρκία από τον Ρώσο Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σογκού και τον Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και μια δήλωση που εξέδωσε η γαλλική Προεδρία την Κυριακή, επικρίνοντας έντονα την τουρκική επέμβαση στη Λιβύη. Ο χρόνος και των δύο εξελίξεων -πάντα κατά τους παρατηρητές αυτούς- μπορεί να δείχνει ότι υπήρξε συντονισμός της τελευταίας στιγμής μεταξύ Μόσχας και Παρισιού.
 
Πηγή: onalert.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:41