search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:37
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Κρούσματα και σε μινκ της Δανίας

17.06.2020 13:43
Δανία: Κυβερνητική κρίση μετά την απόφαση για θανάτωση όλων των βιζόν - Media

 

Μινκ σε μονάδα στη Δανία διαγνώσθηκαν θετικά στον νέο κοροναϊό και όσα εκτρέφονται εκεί θα θανατωθούν, ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια αρχή της χώρας για θέματα κτηνιατρικής και τροφίμων.

Το ξέσπασμα αυτό της Covid-19 σε μινκ είναι το πρώτο που σημειώνεται στη Δανία, αλλά ακολουθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτό στην Ολλανδία, όπου 13 μονάδες εκτροφής μινκ έλαβαν εντολή να θανατώσουν τα περίπου 570.000 ζώα που είχαν όταν κάποια από αυτά διαγνώσθηκαν θετικά στον SARS-CoV-2.

«Η κυβέρνηση αποφάσισε για προληπτικούς λόγους ότι τα μινκ που βρίσκονται στη μονάδα που έχει προσβληθεί θα θανατωθούν για να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος πιθανής εξάπλωσης της ασθένειας», αναφέρει η Αρχή για θέματα Κτηνιατρικής και Τροφίμων της Δανίας.

Τα μινκ στη μονάδα αυτή στη Δανία υπεβλήθησαν σε τεστ όταν ένας άνθρωπος που είχε σχέση με τη μονάδα βρέθηκε θετικός στον νέο κοροναϊό.

Το ξέσπασμα της νόσου στις μονάδες εκτροφής μινκ στην Ολλανδία πιστεύεται ότι προήλθε από τους ανθρώπους που τις διαχειρίζονται και μετά εξαπλώθηκε στα ζώα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:37