17/07/2019 06:43:36
9.10.2009

Τελετές παράδοσης- παραλαβής:Φειδωλοί οι νέοι υπουργοί

Με κατευθύνσεις να είναι λιτοί και τυπικοί στις τελετές παραλαβής των υπουργείων έφυγαν από το Yπουργικό Συμβούλιο χθες το πρωί οι υπουργοί της κυβέρνησης. Όχι πολλά λόγια, ούτε αιχμές για τους απερχόμενους ούτε προγραμματικές εξαγγε­λίες. Άλλοι κατάφεραν να τις τηρήσουν αυστηρά, άλλοι όχι και τόσο. Για παράδειγμα ο Ανδρέας Λο­βέρδος, ο οποίος στην προσπάθεια να αποφορτίσει την ατμόσφαιρα λόγω της συγκίνησης της Φάνης κατά την παράδοση του υπουργείου Aπασχόλησης μίλησε προσεκτικά και με τιμητικά λόγια για το έργο της, το οποίο – όπως είπε – θα προσπαθήσει να συνεχίσει. Προσθέτοντας: και «να κάνουμε ό,τι δεν κάνατε και να αλλάξουμε όσα διαφωνούμε». Επίσης η Φώφη Γεννηματά, παραλαμβάνοντας τη θέση της υφυπουργού στο Υγείας, ήταν γλα­φυρή όταν αναφέρθηκε στο έργο του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά, άμεσα συνδεδεμένου με την ιστορία του υπουργείου καθότι ιδρυτής του ΕΣΥ. Το υπουργείο παρέδωσε ο Αβραμόπουλος στη Μα­ριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με τη διαβεβαίωση ότι θα της προσφέρει βοήθεια, αν τη χρειαστεί.

Συγκαταβατικό κι ευχάριστο ήταν το κλίμα στο υπουργείο Παιδείας, το οποίο ο Σπηλιωτόπουλος παρέδωσε στην Άννα Διαμαντοπούλου, κι εκεί­νη τον ευχαρίστησε θερμά κάνοντας μια μικρή αναφορά στις προτεραιότητες του υπουργείου. Φιλοφρονήσεις είχε και η παράδοση - παραλαβή στο υπουργείο Μεταφορών, όπου ο Ρέππας και οι υφυπουργοί του, Μαγκριώτης και Σηφουνάκης, έφτασαν με το μετρό. Με κολακευτικά λόγια υπο­δέχτηκε τον Χρυσοχοΐδη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης ο Χρ. Μαρκογιαννάκης καθώς, όπως είπε, επέβαλε στη διοίκηση αξιοκρατία. Ο πιο λακω­νικός απ’ όλους πάντως παίζει να ήταν ο Γιάννης Ραγκούσης.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.