search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:53
MENU CLOSE

Πώς να περιποιηθείς την επιδερμίδα σου ανάλογα με την ηλικία σου (Photos)

18.06.2020 09:36
Πώς να περιποιηθείς την επιδερμίδα σου ανάλογα με την ηλικία σου (Photos) - Media

 

Η κατάσταση του δέρματος αλλά και του προσώπου μας καθορίζεται από τις γενικότερες συνήθειες μας και τον τρόπο ζωής μας, η ηλιακή ακτινοβολία, το κάπνισμα και η κακή διατροφή παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην επιδερμίδα του προσώπου μας και όχι μόνο.

Το κλειδί για να έχεις πάντα λαμπερό δέρμα είναι το σωστό timing και το κατά πόσο συνεπής είσαι στη φροντίδα του. Παρακάτω θα βρεις συμβουλές για το πως να περιποιηθείς την επιδερμίδα σου ανάλογα με την δεκαετία στην οποία βρίσκεσαι!

Φροντίδα στα 20

Η σωστή φροντίδα της επιδερμίδας σε μικρή ηλικία αποτελεί την βάση για μια πιο υγιή και νεανική εικόνα στα 40. Στα 20 το δέρμα γενικώς χαρακτηρίζεται από την ελαστικότητα, την σφριγηλότητα και τη λάμψη. Δες τι πρέπει να κάνεις

  • Διάλεξε ένα σαπούνι καθαρισμού κατάλληλο με τον τύπο της επιδερμίδας σου.
  • Πρόσθεσε στην διατροφή σου αντιοξειδωτικά όπως πράσινο τσάι, βιταμίνη C και ρόδι.
  • Φόρα πάντα αντηλιακό για να προστατέψεις το δέρμα σου.
  • Μην κοιμάσαι πότε με μακιγιάζ και να χρησιμοποιείς ντεμακιγιάζ με ουδέτερο ph.
  • Απολέπιση. Μια φορά την εβδομάδα συνιστάται η χρήση ήπιου peeling με μικροκόκους ώστε να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα και να «αποκαλυφθεί» από κάτω η νέα και υγιής επιδερμίδα μας.

Φροντίδα στα 30

 

Στα 30 έχει ξεκινήσει η μείωση παραγωγής κολαγόνου και ελαστικών ινών. Ο τρόπος ζωής που είχες τα προηγούμενα χρόνια αρχίζει να φαίνεται στο πρόσωπό σου. Συνεπώς, οι δυσχρωμίες και οι πρώτες ρυτίδες έκφρασης έχουν κάνει την εμφάνισή τους, στόχος σου σε αυτό το στάδιο είναι να ξεκινήσεις να “διορθώνεις” δες παρακάτω πώς να το καταφέρεις:

  • Άλλαξε την ενυδατική σου κρέμα, με μια που να αντιστοιχεί στην ηλικία σου.
  • Αύξησε την συχνότητα που κάνεις scrub- από μια φορά την εβδομάδα, κάνε δυο.
  • Χρησιμοποίησε BB και CC make up που έχουν και αντηλιακή προστασία.
  • Ξεκίνα να χρησιμοποιείς κρέμα για τα μάτια. Θέλεις να προλάβεις όσο μπορείς το γνωστό “πόδι της χήνας”.

Φροντίδα στα 40

Στα 40 η επιδερμίδα πλέον έχει αρχίσει να χάνει την ελαστικότητα, την λάμψη και την σφριγηλότητά της τόσο στο πρόσωπο όσο και στο λαιμό, Μπορεί να παρατηρήσεις ότι δέρμα σου γίνεται πιο ξηρό, ενώ οι γραμμές και οι ρυτίδες γίνονται πιο έντονες. Στόχος σου λοιπόν σε αυτή τη δεκαετία είναι να διατηρήσεις όσο πιο ενυδατωμένη γίνεται την επιδερμίδα σου και να προλάβεις τις ρυτίδες πριν γίνουν πολύ έντονες- γιατί κακά τα ψέματα δεν τις γλιτώνουμε μια δυο ρυτιδούλες όπως και να έχει. Δες πως θα το καταφέρεις :

  • Καθαρισμός με δροσερό νερό κάθε πρωί.
  • Επένδυσε σε ένα καλό σέρουμ που θα προλαμβάνει τα σημάδια από τον ήλιο- πανάδες- και την εμφάνιση νέων ρυτίδων. Επίλεξε ένα σέρουμ που να βοηθάει σε αρκετά σημεία και δε θα μετανιώσεις αν σου κοστίσει και κάτι παραπάνω.
  • Άλλαξε την ενυδατική σου κρέμα,με μια κατάλληλη για την ηλικία σου. Ξέρω ότι είναι δύσκολο για μια γυναίκα να παραδεχτεί στον εαυτό της ότι έχει περάσει στην δεκαετία των 40, όμως πρέπει να το κάνεις αν θέλεις να φροντίσεις σωστά την επιδερμίδα σου.
  • Φόρα πάντα αντηλιακό. Από όσο έχεις καταλάβει το αντηλιακό είναι πολύ σημαντικό για όλες τις ηλικίες. Προστατεύει το δέρμα και θα ήταν καλό αν χρησιμοποιούσες και τον χειμώνα αντηλιακό.

Τέλος, πολύ σημαντικό ανεξάρτητα από το αν είσαι 20, 30 ή 40 είναι η διατροφή. Η υγεία της επιδερμίδας μας επηρεάζεται από το είδος της διατροφής που κάνουμε. Το ίδιο ισχύει και με την φυσική μας κατάσταση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 01:53