search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:12
MENU CLOSE

Super League: Η πλειοψηφία θέλει play offs με κόσμο, πήρε αποστάσεις ο ΠΑΟΚ

18.06.2020 15:36
Super League: Η πλειοψηφία θέλει play offs με κόσμο, πήρε αποστάσεις ο ΠΑΟΚ - Media

 

Όσες ομάδες πήραν τον λόγο στο Δ.Σ. της Λίγκας ζήτησαν play offs και play out με κόσμο πάνω στην πρόταση του 20% ή του 30% πλην του ΠΑΟΚ, που επισήμανε πως άλλαξαν τα δεδομένα και έκανε αντιπρόταση.

Ήταν 28 Μαϊου όταν στην Λίγκα συζήτησαν και συμφώνησαν να εισηγηθούν στην Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς play offs αλλά και play out με κόσμο σε ένα ποσοστό 20% ή και λίγο παραπάνω, βαδίζοντας στα… βήματα των Σέρβων! Ακολούθησε συνάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη με το προεδρείο της Σούπερ Λιγκ και συμφωνία να τα ξαναπούν πάνω σε αυτό το θέμα. Προφανώς και για να επιτραπεί κόσμος στα γήπεδα από τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς θέλει ένα νέο πρωτόκολλο αγώνων αλλά και ένα εγχειρίδιο εφαρμογής του από τους εκάστοτε γηπεδούχους.

Μετά από όλα αυτά ακολούθησαν και επιστολές ομάδων όπως ο Ολυμπιακός για τα play offs. Στο έκτακτο Δ.Σ. της Πέμπτης τώρα που ασχολήθηκε με το ίδιο θέμα. Ο Ολυμπιακός ρώτησε αρχικά το ποιος έχει διαφοροποιηθεί σε σχέση με την ομόφωνη παλιότερη απόφαση της Διοργανώτριας Αρχής για το 20%. Έτσι όπως διατυπώθηκε η αναφορά φάνηκε να είναι… μπηχτή προς την πλευρά του ΠΑΟΚ.

Ο ΠΑΟΚ από την μεριά του σημείωσε πως υπήρχε απόφαση πριν την έναρξη των αγώνων. Επίσης πως τα παιχνίδια που έγιναν χωρίς φιλάθλους στον πρώτο γύρο των play off θα πρέπει να γίνουν έτσι και στον 2ο για λόγους ισονομίας.

Επιπλέον τόνισε πως το 20% της πληρότητας του ΟΑΚΑ είναι 14.000 ενώ το 20% της Τούμπας είναι 6.000 και ότι αυτό δίνει πλεονέκτημα στις ομάδες με τις έδρες με περισσότερο κόσμο. Αντιπρότεινε έτσι ένα νούμερο στις 8.000 για κάθε γήπεδο (προφανώς ένα τέτοιο νούμερο απευθύνεται για τις έδρες με πολύ κόσμο από πλευράς χωρητικότητας. Πάντως σε επίπεδο Λίγκας όσες ομάδες πήραν τον λόγο τόνισαν πως θέλουν να παίξουν με κόσμο στα play offs και τα play out. Ακόμα ο ΠΑΟΚ ανέφερε πως σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα κορονοϊού να μην φέρουν την ευθύνη οι ΠΑΕ.

Όπως προέκυπτε ακόμα πάνω σε αυτά που είπε ο ΠΑΟΚ στην διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της Λίγκας, ο Μάκης Γκαγκάτσης τάχθηκε υπέρ της επιστροφής του κόσμου σε ένα ποσοστό, όπως αρχικά είχε συμφωνηθεί ομόφωνα. Εκτός από την παράμετρο του να μην υπάρχει κόσμος στον 2ο γύρο στα ματς που έγιναν κεκλεισμένων των Θυρών στον 1ο τόνισε πως το ποσοστό αυτό πρέπει να αφορά τα διάρκειας και όχι την χωρητικότητα. Τέλος, έθεσε θέμα ποινικής και αστικής ευθύνης σε περίπτωση που υπάρξει κάποιο κρούσμα φιλάθλου.

Πηγή: gazzetta

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 07:01