search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:12
MENU CLOSE

Σοκ από τη δικογραφία για τον «μαϊμού» – γιατρό: Πώς έστειλε στον θάνατο δύο παιδιά και έναν ηλικιωμένο

18.06.2020 21:15
Σοκ από τη δικογραφία για τον «μαϊμού» - γιατρό: Πώς έστειλε στον θάνατο δύο παιδιά και έναν ηλικιωμένο - Media

 

Από το 2016 ξεκίνησε την δράση του ο ψευτογιατρός, σύμφωνα με την δικογραφία που συνέταξαν οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας. Στα χρόνια που ακολούθησαν, μέχρι να φτάσουμε την σύλληψή του, κατάφερε να εξαπατήσει αρκετούς πολίτες, ενώ με τις οδηγίες του ευθύνεται για τον θάνατο τριών συνανθρώπων μας -δύο ανήλικων παιδιών και ενός ηλικιωμένου.

Σύμφωνα με το protothema, όπως χαρακτηριστικά κατήγγειλαν οι συγγενείς των θυμάτων, ο ίδιος είχε ένα προφίλ γεμάτο με διπλώματα, ενώ είχε καταφέρει να πείσει γιατρούς διαφόρων κλινικών -ακόμα και μοναχούς γνωστών μοναστηριών του Αγίου Όρους- μιας και δήλωνε θεοσεβούμενος και πατριώτης.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, το 16χρονο αγόρι από τις Σέρρες έπασχε από ανίατη ασθένεια και απεβίωσε στις 17/02/2017, καθώς οι γονείς του ακολούθησαν τις συμβουλές του ψευτογιατρού και όχι τις συμβατικές, όπως προβλέπονται από τα πρωτόκολλα της επιστήμης.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός είχε χειρουργηθεί στο εξωτερικό και ακολουθούσε τις θεραπείες, μέχρι που υποτροπίασε. Οι γονείς του μικρού αγοριού άκουσαν για τον δόκτωρα «Νικόλαο Κοντό» από έναν μοναχό του Αγίου Όρους, ο οποίος είχε γνωρίσει τον… κομπογιαννίτη γιατρό και τον παρουσίασε ως έναν εξαίρετο και θεοσεβούμενο επιστήμονα, που ακολουθεί φυσικές μεθόδους αντιμετώπισης της αρρώστιας.

Οι γονείς, πιστεύοντας τον μοναχό, ήρθαν σε επαφή με τον ψευτογιατρό και από τότε ξεκίνησε η πεντάμηνη περιπέτειά τους, με αποκορύφωμα τον θάνατο του παιδιού τους. Οι γονείς του άτυχου 16χρονου είχαν πληρώσει τον κομπογιαννίτη γιατρό 22.000 ευρώ, καθώς τους είχε υποσχεθεί ίαση από την ανίατη ασθένεια. Μάλιστα, οι εξαπατημένοι γονείς αγόραζαν μετά από υπόδειξη του «γιατρού» διάφορα βότανα, ενώ, όταν έβλεπε τις εξετάσεις του αγοριού να μην έχουν καλά αποτελέσματα, επικαλείτο λάθος διάγνωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο «Νικόλαος Κοντός» παρουσιαζόταν σε διάφορους κοινωνικούς κύκλους ως γιατρός της Πολεμικής Αεροπορίας, ογκολόγος, νευροογκολόγος και χειρούργος με σπουδές στην Αμερική και την Ελβετία, γόνος εύπορων οικογενειών όπως του εφοπλιστή Νιάρχου. Η σύζυγός του, με καταγωγή από την Αλβανία, παρουσιαζόταν ως κόρη του εφοπλιστή Λιβανού ή ως Ελληνοαμερικανίδα, η οποία παρείχε την συνδρομή της στο πλευρό του συζύγου της.

Η δεύτερη περίπτωση εξαπάτησης αφορά πάλι στον θάνατο ενός ανήλικου παιδιού, ενός κοριτσιού 14 ετών, που είχε την ίδια ανιάτη ασθένεια με τον 16χρονο και η οποία απεβίωσε στις 7/10/2017. Για οκτώ μήνες ο «Κοντός» έδινε τις λάθος συμβουλές του, παίρνοντας μάλιστα από τους γονείς της το ποσό των 19.502 ευρώ. Η 14χρονη κοπέλα είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και ακολουθούσε τις θεραπείες βάσει πρωτοκόλλου, όμως ήρθε η υποτροπή στην υγεία της και οι γονείς της άρχισαν να ανησυχούν.

Εκείνη την περίοδο οι γονείς της 14χρονης, μέσω ενός φιλικού τους προσώπου, γνώρισαν τους γονείς του 16χρονου αγοριού, καθώς τα δύο παιδιά έπασχαν από την ίδια ανίατη ασθένεια. Οι γονείς του 16χρονου σύστησαν στους γονείς της 14χρονης τον «Κοντό» ως ειδικό και αυθεντία. Ο απατεώνας γιατρός αμέσως άρπαξε την ευκαιρία και συνέστησε στην 14χρονη να αλλάξει θεραπεία και να ακολουθεί τις δικές του εντολές, με αποτέλεσμα το άτυχο κορίτσι να πεθάνει.

Μάλιστα, ο ψευτογιατρός απαξίωνε τα… άσκοπα χειρουργεία, ενώ και σε αυτήν την περίπτωση αποδοκίμαζε τις διαγνώσεις των εξετάσεων ως λανθασμένες. Συνεργαζόταν, δε, με άλλους δύο γιατρούς, τους οποίους τα θύματα έχουν αναγνωρίσει.

Η τρίτη περίπτωση θανάτου είναι αυτή ενός ηλικιωμένου άντρα 76 ετών, ο οποίος απεβίωσε στις 2/03/2017, αφού έλαβε τις συμβουλές και θεραπείες του «Κοντού», ο οποίος ωστόσο πρόλαβε και αποκόμισε το ποσό των 17.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την κόρη του 76χρονου, γνωρισε τον ψευτογιατρό από την επαφή της σε μοναστήρι του Βόλου, όταν και οι μοναχές συστησαν στην κόρη του 76χρονου τον «Κοντό» ως ειδικό ογκολόγο, πολύ θεοσεβούμενο και λογικό, με πολλές γνώσεις από το εξωτερικό, που ακολουθεί τρόπους θεραπείας με φυσικά μέσα και βότανα.

Η κόρη του 76χρονου πείστηκε από τις προφορικές συστάσεις και επέτρεψε στον γιατρό-«μαϊμού» να φροντίσει τον πατέρα της για περίοδο έξι μηνών, με αποτέλεσμα να επέλθει και σε αυτόν ο θάνατος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο «Κοντός», μαζί με την σύζυγό και άλλους δύο συνεργάτες, είχαν στήσει «επιχείρηση» όπου εξαπατούσαν ανυποψίαστους συμπολίτες μας σε στιγμές απόλυτης ιατρικής ανάγκης, προσφέροντάς τους εναλλακτικούς τρόπους θεραπείας, όπως κάνναβη και διάφορα άλλα βότανα.

Πηγή: protothema

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:10