04/03/2021 20:17:32

Άρθρο Σπίρτζη: Χωρίς Αλέξη δεν υπάρχει κυβερνώσα Αριστερά - Είναι πολλές δεκαετίες μακριά η μετά εποχή του

Άρθρο Σπίρτζη: Χωρίς Αλέξη δεν υπάρχει κυβερνώσα Αριστερά - Είναι πολλές δεκαετίες μακριά η μετά εποχή του  - Media

 

«Κυβερνώσα Αριστερά χωρίς Αλέξη δεν υπάρχει», τιτλοφορείται το ολοσέλιδο άρθρο – παρέμβαση του Χρήστου Σπίρτζη στην εφημερίδα «Τα Νέα». 

Μεταξύ άλλων ο πρώην Υπουργός Μεταφορών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ γράφει: 

  • «Όλες οι ιστορικές στιγμές της Αριστεράς και του προοδευτικού κόσμου ήταν πάντα συνδεδεμένες με τον ηγέτη της. Δεν θα μπορέσει κανείς να θυμηθεί την εθνική αντίσταση χωρίς τον Άρη, τους αγώνες για τη δημοκρατία και την ειρήνη χωρίς τον Λαμπράκη, την πολιτική αλλαγή χωρίς τον Ανδρέα».
  • «Αν υπάρχει η αντίληψη ότι ο Πρόεδρος ενός κόμματος δεν έχει την ευθύνη αλλά και το διακριτό θεσμικό ρόλο της πορείας και της λειτουργίας ενός κόμματος, τότε έχουμε μπερδέψει την Αριστερά με τον αριστερισμό και τη δημοκρατική διαδικασία με την ισοπέδωση και την απαξία».
  • «Ο Αλέξης Τσίπρας δεν αμφισβητείται από κανέναν. Πάρα ταύτα, αν υπάρχει η αντίληψη ότι τα στελέχη, οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που έχουν συσπειρωθεί εντός και εκτός κόμματος, οφείλονται στη δράση του κόμματος και όχι στον Αλέξη Τσίπρα και στο αίσθημα πατριωτικού καθήκοντος του προοδευτικού κόσμου απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και τη Δεξιά, θα διαφωνήσω καταθέτοντας την προσωπική μου στάση, που εκφράζει πάρα πολλά μέλη και μη μέλη μας» 
  • «ΣΥΡΙΖΑ, ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΚΥΒΕΡΝΩΣΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ, χωρίς τον Αλέξη δεν υπάρχει και είναι πολλές δεκαετίες μακριά η μετά Αλέξη εποχή».

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.