search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:44
MENU CLOSE

Γελάει ο κόσμος: Ο Τραμπ θεωρούσε τη Φινλανδία… μέρος της Ρωσίας

19.06.2020 12:17
Γελάει ο κόσμος: Ο Τραμπ θεωρούσε τη Φινλανδία... μέρος της Ρωσίας - Media
 
Τον χλευασμό των χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην Φινλανδία προκάλεσε η αναφορά στο βιβλίο του Τζον Μπόλτον ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν γνώριζε αν η Φινλανδία ανήκει στη Ρωσία, γράφει η ιστοσελίδα Guardian.
 
Στο βιβλίο του, ο πρώην σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ περιγράφει με μελανά χρώματα τον αμερικανό πρόεδρο έτσι όπως εκείνος τον έζησε κατά τους 17 μήνες της θητείας του στον Λευκό Οίκο.
 
Σύμφωνα με αποσπάσματα, ο Τραμπ είχε ρωτήσει τον πρώην προσωπάρχη του Τζον Κέλι αν η Φινλανδία αποτελεί τμήμα της Ρωσίας ενόψει της επίσκεψής του στο Ελσίνκι για συνομιλίες με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν το 2018.
 
Η Φινλανδία, με πληθυσμό 5,5 εκατομμύρια κατοίκους, ανεξαρτητοποιήθηκε από την γειτονική της Ρωσία το 1917 και απέκρουσε δύο απόπειρες ρωσικής εισβολής στη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου.
 
“Ο Τραμπ ρώτησε αν η Φινλανδία ανήκει στη Ρωσία. Φυσικά και αυτό ενοχλεί εμάς τους Φινλανδούς”, έγραψε χθες στο Twitter ο Χουσέιν αλ-Τάε, ένας βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών.
 
Αλλά, όπως πρόσθεσε, “το ότι συγκέντρωσε την προσοχή για την άγνοιά του στην Γεωγραφία δεν είναι η μεγαλύτερη έννοια του”.
 
“Αυτό δεν είναι τίποτα. Ο Πούτιν εξακολουθεί ακόμη να πιστεύει ότι η Ουκρανία είναι τμήμα της Ρωσίας”, σχολίασε από την πλευρά της στο Twitter η Τουούλι Καμπίλα, μια ακτιβίστρια από το Φεμινιστικό Κόμμα της Φινλανδίας.
 
Αναφερόμενος στην έρευνα για το αν ο Τραμπ συνωμότησε με την Ρωσία για να κερδίσει τις εκλογές του 2016, ο καθηγητής Πολιτικών Επιστημών Τέιβο Τέιβανεν διερωτήθηκε: “Ο Τραμπ πιθανόν να θεωρούσε ότι συνωμοτεί και με την Φινλανδία;” . Και πρόσθεσε: “Για μια φορά η Φινλανδία βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας πολιτικής σκηνής, ακόμη και αν είναι στο φαντασιακό επίπεδο”.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 22:44