search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:30
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει Αρβανίτη: Η ΝΔ διαστρεβλώνει και παραποίει, η ερώτηση προστατεύει τη χώρα

19.06.2020 13:10
Δράση Ευρωβουλευτών της Αριστεράς, με πρωτοβουλία Κ. Αρβανίτη, ενόψει της ετυμηγορίας για τη Χρυσή Αυγή (photos)  - Media

 

Πλήρη στήριξη στον ευρωβουλευτή του κόμματος, Κώστα Αρβανίτη, ο οποίος κατέθεσε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ερώτηση για τα pushbacks σε πρόσφυγες και μετανάστες, παρέχει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ που τον κατηγόρησαν ότι υιοθετεί την τουρκική ρητορική κατά της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «θέλει περίσσιο θράσος από πλευράς της ΝΔ να διαστρεβλώνεται με τέτοιο τρόπο μια Ερώτηση που σκοπό έχει να προστατέψει τη χώρα και να επιχειρείται η επικοινωνιακή εκμετάλλευση ακριβώς πάνω σε αυτή τη παραποίηση.

Είναι απαράδεκτο βουλευτές και στελέχη της Κυβέρνησης να προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσουν από την ουσία της εν λόγω Ερώτησης αλλά και των παρεμβάσεων που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα και σκοπό έχουν την προστασία της χώρας κατηγορώντας την αντιπολίτευση που διερευνά ένα εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα, για αντεθνική στάση, την ίδια ώρα μάλιστα που έχει αναδειχθεί το θέμα και από τους δύο Διεθνείς Οργανισμούς, την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης με αντίστοιχες ανακοινώσεις τους.
 
Είναι σαφές ότι η φύλαξη των εθνικών συνόρων είναι όχι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση της Ελλάδας, πάντοτε στη βάση της απαρέγκλιτης τήρησης του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Η χώρα μας έχει την συμβατική υποχρέωση και την ιστορική ευθύνη να συμμορφώνεται με αυτά ως ένα από τα παλιότερα μέλη ισχυρών Διεθνών Οργανισμών και της ΕΕ.
 
Για εμάς η πιστή εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου είναι ταυτόχρονα πάγια θέση στην εξωτερική πολιτική της χώρας αλλά και το ισχυρότερο διαπραγματευτικό της όπλο στα πολλά ζητήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.
 
Αυτή πρέπει να είναι και η ειδοποιός μας διαφορά με τις πρακτικές του Προέδρου Ερντογάν που όχι μόνο έχει αναθεωρητικές αξιώσεις επί των Διεθνών Συνθηκών αλλά δεν διστάζει να εργαλειοποιεί ανθρώπινες ζωές επιδιώκοντας να ασκήσει πίεση για να εξυπηρετήσει τον γεωστρατηγικό του σχεδιασμό. Οι κινήσεις της Τουρκικής κυβέρνησης πρέπει να βρίσκουν απέναντι την πεισματική μας επιμονή στην απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας.
 
Επιμένουμε και στηρίζουμε σε όλους τους τόνους κάθε προσπάθεια που γίνεται για να καταστεί σαφές προς του εταίρους μας στην ΕΕ ότι το προσφυγικό είναι ζήτημα Ευρωπαϊκό και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί και στο πλαίσιο του διαλόγου ΕΕ-Τουρκίας.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Ευρωβουλευτές, τους βουλευτές και τα στελέχη του ήταν και θα συνεχίσει να είναι αρωγός με δυναμικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα για την ανάληψη των υποχρεώσεων από τα Όργανα και τα άλλα κράτη-μέλη της Ένωσης».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:30