search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:44
MENU CLOSE

Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες από τον σεισμό στο Ιράν

11.08.2012 21:41
Εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες από τον σεισμό στο Ιράν - Media

Τουλάχιστον διακόσιοι πενήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 2.000 τραυματίστηκαν από τους δύο ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν στο βορειοδυτικό Ιράν.

Τουλάχιστον διακόσιοι πενήντα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 2.000 τραυματίστηκαν από τους δύο ισχυρούς σεισμούς που σημειώθηκαν στο βορειοδυτικό Ιράν.

Σύμφωνα με τις ιρανικές αρχές, ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών είναι πιθανόν να αυξηθεί καθώς ορισμένοι από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, άλλοι είναι ακόμα παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια και οι διασώστες δεν έχουν ακόμη φθάσει σε ορισμένα χωριά τα οποία έχουν πληγεί από τους σεισμούς.

Το έργο των διασωστών δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι οι τηλεφωνικές γραμμές στις πληγείσες περιοχές έχει διακοπεί.

Χιλιάδες εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και έμειναν στο ύπαιθρο καθώς ακολούθησαν τουλάχιστον 20 μετασεισμοί στην περιοχή.

Σύμφωνα με το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο, ο πρώτος σεισμός ήταν 6,4 βαθμών και σημειώθηκε60 χλμ.βορειοανατολικά της πόλης Ταμπρίζ σε εστιακό βάθος9,9 χλμ.Ο δεύτερος ήταν 6,3 Ρίχτερ και σημειώθηκε49 χλμ.βορειανατολικά της Ταμπρίζ 11 λεπτά αργότερα σε παρόμοιο εστιακό βάθος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 00:44