search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:54
MENU CLOSE

Το Πεκίνο παρουσίασε νομοσχέδιο για την εθνική ασφάλεια για το Χονγκ Κονγκ

20.06.2020 12:10
Το Πεκίνο παρουσίασε νομοσχέδιο για την εθνική ασφάλεια για το Χονγκ Κονγκ - Media

 

Το Πεκίνο ανακοίνωσε σήμερα λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο νομοσχέδιο για την εθνική ασφάλεια για το Χονγκ Κονγκ ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την μεγαλύτερη αλλαγή στον τρόπο ζωής της πόλης από το 1997 που επέστρεψε σε κινεζική κυριαρχία.

Σύμφωνα με το Πεκίνο, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει την δημιουργία ενός νέου γραφείου εθνικής ασφαλείας για το Χονγκ Κονγκ που θα συλλέγει πληροφορίες και θα διαχειρίζεται εγκλήματα κατά της εθνικής ασφαλείας, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Η Κίνα υποστηρίζει ότι ο νόμος θα έχει στόχο την πάταξη της αυτονομιστικής δραστηριότητας, της υπονόμευσης, της τρομοκρατίας και της συνωμοσίας με ξένες δυνάμεις, αλλά οι επικριτές του εκφράζουν ανησυχίες ότι θα καταστέλλει τις ελευθερίες που θεωρούνται σημαντικές για το καθεστώς του Χονγκ Κονγκ ως παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού κέντρου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 08:53