search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 13:46
MENU CLOSE

«Γενναία» μείωση της προκαταβολής φόρου προαναγγέλλει ο Σταϊκούρας

20.06.2020 14:06
Live: Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανακοινώνει τα μέτρα για εργαζόμενους - επιχειρήσεις - Media
 
Στα τέλη του τρέχοντος μήνα (Ιουνίου), το αργότερο στις αρχές Ιουλίου αναμένεται να γίνει γνωστό το ακριβές ποσοστό της μείωσης προκαταβολής φόρου , η οποία μάλιστα αναμένεται να είναι… γενναία και θα αφορά κυρίως τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού, όπως υποστήριξε ο Χρήστος Σταϊκούρας.
 
Ο υπουργός Οικονομικών ήταν καλεσμένος σε εκπομπή του ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου, όπου τόνισε ότι οι υπόλοιποι φόροι θα σκιαγραφηθούν από τον πρωθυπουργό στην ΔΕΘ και θα συμπεριληφθούν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2021 που θα έρθει στις αρχές Οκτωβρίου.
 
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι οι επιχειρήσεις που έχουν καταθέσει αίτηση συμμετοχής στην δεύτερη φάση του προγράμματος επιστρεπτέας προκαταβολής ύψους 1,4 δισ. ευρώ, μετά την παράταση που δόθηκε στις φορολογικές δηλώσεις, ανήλθαν στις 80.000 από τις 47.000 αρχικά.
 
Επίσης, ο Χρήστος Σταϊκούρας σημείωσε ότι η κυβέρνηση κρατά τον κουμπαρά της χώρας σε υψηλά επίπεδα, λέγοντας ότι “σήμερα έχουμε 37,5 δισ. ευρώ όταν στην αρχή της πανδημίας είχαμε 36,5 δισ, καθώς αντλούμε πόρους με χαμηλό κόστος δανεισμού. Μάλιστα, ο Υπουργός Οικονομικών θέλησε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα πως “δεν υφίσταται μνημόνιο και ούτε πρόκειται να υπάρξει”, τονίζοντας ότι τα χρήματα της Ευρώπης πρέπει να στηρίξουν την απασχόληση και την κοινωνική συνοχή.
 
Πληροφορίες: news247.gr / ΣΚΑΪ
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18