search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:12
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Εισαγγελέας ζήτησε την Έκθεση Αντικτύπου για τη ζωντανή μετάδοση μαθημάτων

21.06.2020 12:51
ΣΥΡΙΖΑ: Εισαγγελέας ζήτησε την Έκθεση Αντικτύπου για τη ζωντανή μετάδοση μαθημάτων - Media

 

Με τη φράση «το μπάχαλο συνεχίζεται» σχολιάζει η ΕΠΕΚΕΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα της ζωντανής μετάδοσης μαθημάτων, λόγω κορωνοϊού.

Αναλυτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «η αυθαιρεσία, η προχειρότητα και το «επιτελικό μπάχαλο» που επικρατούν εντός του υπουργείου Παιδείας συνεχίζονται. Αυτή τη φορά, με εντολή εισαγγελέα ζητείται η χορήγηση της Έκθεσης Αντικτύπου για τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων από τη σχολική αίθουσα.

Η εισαγγελική παραγγελία αποτελεί συνέχεια του αιτήματος της ΔΟΕ, η οποία αν και κατέθεσε επίσημο αίτημα προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, δεν έλαβε ποτέ απάντηση. Μήπως η άρνηση του ΥΠΑΙΘ αποτελεί παραδοχή προχειρότητας της ρύθμισης σχετικά με τη λειτουργία καμερών στις σχολικές αίθουσες παρουσία των μαθητών;
 
Υπενθυμίζουμε πως την Εκτίμηση Αντικτύπου έχει ζητήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, καταθέτοντας σχετικό αίτημα και ερώτημα στη Βουλή. Δυστυχώς, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει επιδείξει την ίδια συμπεριφορά έναντι της Εθνικής Αντιπροσωπείας, στερώντας από την αντιπολίτευση τη δυνατότητα να ελέγξει την αξιοπιστία και τα συμπεράσματα της μελέτης για ένα θέμα που έχει απασχολήσει έντονα την εκπαιδευτική κοινότητα και την κοινωνία συνολικά.
 
Σημειώνεται πως την ίδια έκθεση έχει ζητήσει και η ΟΙΕΛΕ, με σχετικό αίτημα που απηύθυνε στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Η υπουργός Παιδείας ας έχει κατά νου πως οι υπεκφυγές έχουν «κοντά ποδάρια». Και όταν οι επικοινωνιακές καμπάνιες εξαντλούν τη δυναμική τους, τότε μένει η γυμνή πολιτική αλήθεια. Την καλούμε να παραδώσει άμεσα την Έκθεση Αντικτύπου στα κόμματα και τους φορείς των εκπαιδευτικών».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:11