search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:47
MENU CLOSE

Η κακοκαιρία «χτύπησε»: «Άνοιξαν οι ουρανοί» στη Χαλκιδική, υπερχείλισε ρέμα στις Σέρρες (Videos)

21.06.2020 13:59
Η κακοκαιρία «χτύπησε»: «Άνοιξαν οι ουρανοί» στη Χαλκιδική, υπερχείλισε ρέμα στις Σέρρες (Videos) - Media
 
Ανατροπή στο σκηνικό του καιρού από τα βόρεια, με ισχυρότατη βροχή στη Χαλκιδική και τις Σέρρες το απόγευμα της Κυριακής.
 
Στη Χαλκιδική σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις, απογοητεύοντας όσους είχαν κατευθυνθεί στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό για μπάνιο. 
 

Στις Σέρρες, η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 100 κλήσεις για παροχή βοήθειας, κυρίως αντλήσεις υδάτων. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή της κοιλάδας Αγίων Αναργύρων Σερρών, όπου λόγω έντονης βροχόπτωσης, υπερχείλισε ρέμα νωρίτερα το απόγευμα.

Η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει σε 20 περιπτώσεις για άντληση υδάτων από υπόγειους και ισόγειους χώρους, αλλά και για τη μεταφορά μιας γυναίκας σε ασφαλή χώρο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ένταση των φαινομένων είναι μειούμενη.

Ισχυρή χαλαζόπτωση στην Ξάνθη

Ισχυρή χαλαζόπτωση και έντονη βροχόπτωση έπληξαν την Ξάνθη.

Σύμφωνα με το xanthnea.gr, το χαλάζι, σε μέγεθος καρυδιού, κατέστρεψε δέντρα στον κάμπο και καλλιέργειες καλαμποκιού και καπνών ενώ η ισχυρή βροχόπτωση σε συνδυασμό με τις καταιγίδες που έπληξαν από την αρχή του μήνα την Ξάνθη επιτείνουν το πρόβλημα για τους αγρότες.

Υπενθυμίζεται ότι μεταβολή του καιρού προβλέπεται από σήμερα Κυριακή (21-06-2020) από τα βόρεια, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους.

Πιο αναλυτικά:

1. Την ΚΥΡΙΑΚΗ (21-06-2020) βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία και τη Θράκη από τις πρωινές ώρες, οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία. Πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τη νύχτα.

 
2. Τη ΔΕΥΤΕΡΑ (22-06-2020) και την ΤΡΙΤΗ (23-06-2020) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν όλα τα ηπειρωτικά, την Εύβοια και πιθανώς τις Σποράδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, ενώ την Τρίτη πρόσκαιρα και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Εξασθένηση των φαινομένων τις βραδινές ώρες.
 
3. Την ΤΕΤΑΡΤΗ (24-06-2020) η αστάθεια τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα περιοριστεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:47