search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:50
MENU CLOSE

«Έσκασε» η Σιβηρία: Το θερμόμετρο έδειξε 38 βαθμούς

21.06.2020 14:52
Απεγνωσμένη έκκληση ΟΗΕ: Έρχεται καταστροφική υπερθέρμανση του πλανήτη - Media
 
Κανονικός καύσωνας σημειώθηκε σε πόλη της ανατολικής Σιβηρίας, όπου παρά τους πολύ ψυχρούς της χειμώνες, ο υδράργυρος έφτασε τους 38 βαθμούς Κελσίου.
 
Πρόκειται για την υψηλότερη θερμοκρασία που έχει σημειωθεί στην περιοχή και η οποία είχε να εμφανιστεί από το 1885, εντείνοντας την ανησυχία των επιστημόνων σχετικά με την κλιματική αλλαγή που παρουσιάζει τέτοια ακραία φαινόμενα σε μέρη όπου δεν έχουμε ξαναδεί.
 
«H πόλη Verhojansk στην ανατολική Σιβηρία είναι γνωστή για τους εξαιρετικά ψυχρούς χειμώνες της. Ο υδράργυρος εκτιμάται ότι έφτασε τους 38 βαθμού», έγραψε στο Τwitter ο μετεωρολόγος Mika Rantanen.
 
Πρόκειται για σχεδόν 20 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των επιστημόνων που έκαναν λόγο για τέτοια φαινόμενα μετά από αρκετές δεκαετίες. Να σημειωθεί ότι στη Σιβηρία οι θερμοκρασίες φτάνουν μέχρι και 50 βαθμούς υπό το μηδέν.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48