search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:48
MENU CLOSE

Θλιβερό θέαμα: Δύτες δεν καταφέρνουν να απελευθερώσουν φαλαινοκαρχαρία από σχοινί που έχει μπλεχτεί πάνω του (Video)

21.06.2020 16:38
Θλιβερό θέαμα: Δύτες δεν καταφέρνουν να απελευθερώσουν φαλαινοκαρχαρία από σχοινί που έχει μπλεχτεί πάνω του (Video) - Media

 

Οι φαλαινοκαρχαρίες είναι από τα μεγαλύτερα πλάσματα που υπάρχουν στον πλανήτη, φθάνοντας σε μήκος ακόμα και πάνω από τα 12 μέτρα.

Είναι εντελώς άκακα και τρέφονται μόνο με μικροσκοπικά θαλάσσια πλάσματα που τα συγκρατούν στο στόμα τους φιλτράροντας το νερό.

Επίσης, θεωρούνται ως πλάσματα που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν από τον πλανήτη, αν δεν υπάρξει ενεργή προστασία τους, κυρίως από ανθρωπογενείς δραστηριότητες.

Γι’ αυτό και το θέαμα δυτών που προσπαθούν στην Ταϊλάνδη να απελευθερώσουν έναν φαλαινοκαρχαρία από ένα σχοινί που έχει τυλιχτεί στο σώμα του είναι πραγματικά σπαρακτική.

Το τεράστιο ψάρι, εμφανώς τραυματισμένο περιμένει από τους ανθρώπους να το ανακουφίσουν, αλλά μάταια, καθώς το μαχαίρι που έχουν είναι πολύ μικρό.

Τελικά, ο φαλαινοκαρχαρίας απομακρύνεται με το γνωστό αργό κολύμπι του και το σχοινί μπλεγμένο στην ουρά του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 21:47