12/07/2020 11:59:36

Έγινε βούκινο**

 

Για την περιβόητη λίστα με τα ποσά που δόθηκαν από την κυβέρνηση για την ενημέρωση περί κορωνοϊού έχουν γραφτεί και ειπωθεί πολλά.

Σε ό,τι με αφορά, είπα και τηλεοπτικώς και ραδιοφωνικώς, ότι πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα. Τελεία - παύλα- παράγραφος.

Στην... παράγραφο να γράψω, ότι το πότε ακριβώς θα δοθεί, δεν μπορώ να το κρίνω, αλλά να δημοσιοποιηθεί ατόφια για να υπάρξει διαφάνεια και να κρίνουμε και να κριθούμε. Τα πολλά σούξου - μούξου σε αυτό, δεν χρειάζονται. Όταν δοθεί, θα 'χουμε (αν έχουμε) να πούμε.

Τώρα, σε ό,τι αφορά το θέμα που έχει προκύψει με το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με την χαριτόβρυτη νεαρή που πιάνει ευρώπουλα που πέφτουν σαν βροχή και κορυφώνει την ευχαρίστησή της υμνώντας στο τέλος τον Κυριάκο που τα προσφέρει, σε δημοσιογράφους (για εκδότρια και μεγαλομέτοχο καναλιού, δεν την κόβω την κυρία) τι να πει κανείς...

Να ανοίξουμε κουβέντα, αν με αυτό το σποτάκι, οι υπεύθυνοι του ΣΥΡΙΖΑ ήθελαν να πουν κάτι άλλο, αλλά μπερδεύτηκαν, δεν το εννοούσαν, νόμιζαν ότι, θα μπορούσε να, δεν ξέρω εγώ, δεν ήξεραν όλοι, ήξερε μόνο ένας, η απάντηση είναι μία: Ξεράδια (όπως λέγαμε πιτσιρικάδες).

Αν δεν ξέρουν, να ρωτούν.

Αν δεν έχουν μάθει τη δουλειά, όχι στου κασίδι το κεφάλι.

Αν έχουν εμπάθειες, κολλήματα, να κάνουν καμιά άλλη δουλειά (αν ξέρουν).

Αν... θέλουν να ακυρώνουν, ή να μειώνουν πρωτοβουλίες του Τσίπρα, (όπως αυτή με την λίστα Πέτσα) ας βρουν άλλους τρόπους, από το να τσουβαλιάζουν όλους τους δημοσιογράφους.
Στον εγκέφαλο που εμπνεύστηκε το σποτάκι ταιριάζει ο στίχος του Μανώλη Αναγνωστάκη:

«Δεν φταίει ο ίδιος
Τόσος ήτανε»

Υ/Γ1: Ας αργήσει να βγει η λίστα Πέτσα, αλλά με μια προϋπόθεση. Να δημοσιοποιηθεί και πόσα χρήματα πήραν, τα Μέσα Ενημέρωσης από κρατική διαφήμιση τα τελευταία δέκα χρόνια, τουλάχιστον. Και επί ΣΥΡΙΖΑ φυσικά.

Υ/Γ: ** Η φράση χρησιμοποιείται για να δείξει ότι ένα μυστικό που δεν έπρεπε να μαθευτεί, διαδόθηκε παντού. Το βούκινο ήταν ένα όργανο παραγωγής ήχου που χρησιμοποιούσαν αρχικά οι αρχαίοι Έλληνες. Οι Βυζαντινοί το εξέλιξαν και έμοιαζε με τις σημερινές σάλπιγγες. Το χρησιμοποιούσαν κυρίως σε μάχες, καθώς ήταν ένα όργανο που παρήγαγε πολύ δυνατό θόρυβο και ο ήχος του έφτανε παντού, όπως παντού φτάνουν και τα μυστικά, όταν τα προδώσει έστω ένας...

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.