search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:30
MENU CLOSE

Τηλεόραση: Τεράστια οικονομική ζημιά για το Open – Αύξηση κεφαλαίου 19 εκ. ευρώ από τον Ιβάν Σαββίδη

22.06.2020 06:27
Τηλεόραση: Περικοπές στο Open και όχι μόνο - Media

 

Πάνω από 25 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται η ζημιά στο Open του Ιβάν Σαββίδη αποτέλεσμα που δεν φαίνεται να αποθαρρύνει τον ομογενή επιχειρηματία, ο οποίος προφανώς απαντώντας σε δημοσιεύματα των«Παραπολιτικών» δηλώνει ότι θα συνεχίσει να επενδύει στα media.

Φυσικά αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα του όποιου επιχειρηματία να επιμένει σε επενδύσεις που κάθε χρόνο, εκτός από το αρνητικό οικονομικό αποτέλεσμα, απαξιώνονται και στα μάτια της κοινής γνώμης. Γιατί εκείνο που κανείς δεν έχει φροντίσει να αποκωδικοποιήσει στον Ιβάν είναι ότι μεγαλύτερη ζημιά από τα 25 εκατ. ευρώ προκαλεί η πλήρης απαξίωση που υπάρχει τόσο για τον τηλεοπτικό σταθμό Open όσο και για την κυριακάτικη εφημερίδα «Εθνος».

Και αυτό είναι και το βασικό πρόβλημα που δυσκολεύεται να ξεπεράσει το μιντιακό group του Σαββίδη. Το γεγονός ότι ουδείς, ούτε καν ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ασχολείται πλέον με τις επενδύσεις του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ στα media.

Πάντως, ανεξάρτητα από την πρόσφατη ανακοίνωση, μέσω της οποίας γίνεται γνωστό ότι ο κ. Σαββίδης θα συνεχίσει να επενδύει (σ.σ.: Για την ακρίβεια, να χάνει χρήματα) στα media, οι έχοντες πραγματική εικόνα θεωρούν ότι αργά ή γρήγορα ο ομογενής επιχειρηματίας θα προχωρήσει σε αποεπένδυση, αφού πλέον έχει καταλάβει ότι δεν του βγαίνει η συγκεκριμένη άσκηση. Βεβαίως, αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν ναυαγήσει οι συζητήσεις με ενδιαφερόμενους, οι οποίες επικεντρώθηκαν σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και απόκτηση ποσοστού.

Κοινώς, το φρέσκο χρήμα που χρειάζεται το κανάλι συζητήθηκε να το βάλουν άλλοι. Η απόφαση για αύξηση κεφαλαίου 19 εκατομμυρίων ευρώ ελήφθη στις 27 Μαρτίου, χωρίς να έχει ακόμα ανακοινωθεί στο ΓΕΜΗ η πιστοποίηση της καταβολής του ποσού.

Στο μεταξύ, μαζικές αγωγές προς την ιδιοκτήτρια εταιρεία του τηλεοπτικού σταθμού Open έχουν καταθέσει, σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, εργαζόμενοι του καναλιού…

Πρόκειται για διεκδικήσεις που προέρχονται από την εποχή που ο σταθμός είχε περάσει από την ιδιοκτησία του Φίλιππου Βρυώνη στα χέρια του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη. Επίσης, εσχάτως έχει ανακύψει άλλο ένα θέμα, που συνδέεται με τις συμβάσεις των εταιρειών παραγωγής.

Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, όλες οι εταιρείες παραγωγής κάνουν απευθείας συμβάσεις με τους ηθοποιούς, προφανώς για να μη φανεί ποτέ ποια εταιρεία του Ιβάν Σαββίδη πληρώνει πραγματικά τα σπασμένα στο OPEN.

Πηγή: media.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:29