search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:35
MENU CLOSE

«Έφυγε» ο Νόρμαν Μάντοκ, ο 97χρονος βετεράνος της Μάχης της Κρήτης (Photo)

22.06.2020 07:13
«Έφυγε» ο Νόρμαν Μάντοκ, ο 97χρονος βετεράνος της Μάχης της Κρήτης (Photo) - Media

 

Τον θάνατο του βετεράνου της Μάχης της Κρήτης Νόρμαν Μάντοκ σε ηλικία 97 ετών ανακοίνωσε η Παγκρήτια Ένωση Μελβούρνης στις 19 Ιουνίου. Ο Norman μαζί με τους συναδέλφους του υπηρέτησαν τις Αυστραλιανές Αυτοκρατορικές Δυνάμεις με διάκριση και ιδίως για την υπηρεσία και τη θυσία τους στο νησί της Κρήτης το 1941.

Ο Μάντοκ ήταν ο τελευταίος από τους βικτοριανούς βετεράνους, που ήταν ακόμα μαζί μας, αλλά θα μας τιμούσε με την παρουσία του κάθε χρόνο στα αναμνηστικά γεγονότα για τη Μάχη της Κρήτης στη Μελβούρνη.

Η κηδεία του θα γίνει στις 25 Ιουνίου, όμως όσοι παρευρεθούν θα πρέπει να το δηλώσουν λόγω των περιορισμών COVID-19.

Ο Norman “Norm” William Maddock γεννήθηκε στη Μελβούρνη το 1923 και στρατολογήθηκε το 1940, σε ηλικία 17 ετών. Έφτασε στον κόλπο της Σούδας μετά τη βύθιση του πλοίου “Κόστα Ρίκα”. Πολέμησε στη Γεωργιούπολη, στα Χανιά και στη Μάχη της 42ης οδού. Ο Νορμ συνελήφθη στην Κρήτη αλλά διέφυγε προς την Αφρική.

 

Οπως αναφέρει το nea kriti, το 2007 του απονεμήθηκε το μετάλλιο του Τάγματος της Αυστραλίας (ΟΑΜ) για «υπηρεσία στις βικτοριανές τραμ, ιδίως μέσω του Malvern Tramways Museum και ως αξιωματούχος της ένωσης.

Το 2010 τιμήθηκε από τον νομάρχη Ρεθύμνου, από τον επαρχιακό διοικητή κ. Γεώργιο Παπαδάκη, το 2011 τιμήθηκε από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και το 2016 τιμήθηκε από τον αρχηγό των Ελληνικών Αμυντικών Δυνάμεων κ. Κωνσταντίνο Φλώρο. Ήταν επίτιμο μέλος του Αναμνηστικού Συμβουλίου της Μάχης της Κρήτης και της Ελλάδας στη Βικτώρια.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:34