search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 02:32
MENU CLOSE

Αναστάτωση στην Ξάνθη: Μαθήτρια δημοτικού θετική στον κορωνοϊό

22.06.2020 08:01
Αναστάτωση στην Ξάνθη: Μαθήτρια δημοτικού θετική στον κορωνοϊό - Media

 

Αναστάτωση επικρατεί από το πρωί της Δευτέρας στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης όταν οι υπεύθυνοι ενημερώθηκαν πως μια μαθήτρια βρέθηκε θετική στον νέο κορονοϊό, μετά από προεγχειρητικό έλεγχο σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα «Φωνή της Ξάνθης», το σχολείο θα παραμείνει ανοιχτό ενώ η τάξη της μαθήτριας κλείνει προληπτικά. 

Την ίδια ώρα, έχουν ενημερωθεί οι γονείς των παιδιών που είναι συμμαθητές με την ασθενή, ώστε να πάρουν τα παιδιά τους από το σχολείο.

Σημειώνεται πως στον Δήμο Μύκης στην Ξάνθη που βρίσκεται σε «κόκκινο» συναγερμό από τις Αρχές, τις τελευταίες τρεις ημέρες φαίνεται μία πτώση στη διασπορά, με τους ειδικούς να ευελπιστούν πως θα διατηρηθεί και πως τα μέτρα της απομόνωσης αποδίδουν.

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην περιοχή

Οι εντατικοί έλεγχοι στον συγκεκριμένο νομό συνεχίζονται. 

«Μετά την ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης τέθηκε άμεσα σε ισχύ το επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ για τον περιορισμό της διασποράς της νόσου COVID-19. Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τον Ερυθρό Σταυρό επιχειρούν καθημερινά με εντατικούς ελέγχους, ήδη έχουν ξεπεράσει τα χίλια (1.000) τεστς στην ευρύτερη περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Σκοπός της παρέμβασης αυτής είναι να αποτυπωθεί η κατάσταση σε όλους τους Δήμους και Κοινότητες της περιοχής, ώστε σε συνδυασμό με την εντατική ιχνηλάτηση επαφών των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να περιοριστεί η συρροή κρουσμάτων που παρατηρήθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Η παρουσία του ΕΟΔΥ στην περιοχή θα είναι συνεχής και οι έλεγχοι θα παραταθούν για όσο διάστημα απαιτηθεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15