search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 05:06
MENU CLOSE

Τράμπ: Μέχρι το τέλος του χρόνου η παράταση στην παύση της μετανάστευσης

22.06.2020 21:02
02-05-2020 - Media

 

Ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να παρατείνει μέχρι το τέλος του έτους την «αναστολή» χορήγησης πράσινων καρτών, αδειών μόνιμης παραμονής, σε μετανάστες, την οποία αποφάσισε πριν από δύο μήνες, επεκτείνοντας το μέτρο αυτό σε πολλές άλλες θεωρήσεις εισόδου για εργασία, ανακοίνωσε σήμερα ένας ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.

Σύμφωνα με αυτόν τον αξιωματούχο, που μίλησε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, η απόφαση αυτή θα ανοίξει περίπου 525.000 θέσεις εργασίας για Αμερικανούς πολίτες.

«Προτεραιότητα του προέδρου είναι να επιστρέψουν οι Αμερικάνοι στη δουλειά», είπε.

Το ποσοστό ανεργίας στις ΗΠΑ αυξήθηκε στο 13,3% τον Μάιο, έναντι 3,5% το Φεβρουάριο, λόγω των μέτρων περιορισμού που ελήφθησαν για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ένα νέο διάταγμα, το οποίο αναμένεται να υπογράψει αργότερα το απόγευμα (ξημερώματα Τρίτης ώρα Ελλάδας) θα παρατείνει αυτή την «παύση» έως τις 31 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει διάφορους τύπους θεωρήσεων εισόδου, συμπεριλαμβανομένης της H1B που χρησιμοποιείται ιδιαίτερα στον τομέα της υψηλής τεχνολογίας ή της μεταφοράς βίζας στις τάξεις των εταιρειών που χρησιμοποιείται για συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24