search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 07:48
MENU CLOSE

Φωτιές ανάβει στην Κουμουνδούρου ο Μιωνής – Για «αντιπερισπασμό» ΝΔ κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

23.06.2020 07:51
4918118.jpg

 

Ανεβαίνει κατακόρυφα το πολιτικό θερμόμετρο και οξύνεται σε μέγιστο βαθμό το κλίμα της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, μετά την χθεσινή εξέλιξη στην Προανακριτική Επιτροπή. Υπενθυμίζεται ότι στην Προανακριτική σε αυτή τη φάση και μετά την προ μηνός απόφαση για διεύρυνση του κατηγορητηρίου στο πλαίσιο της υπόθεσης Novartis, ερευνά τις κατηγορίες σε βάρος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης  Δ. Παπαγγελόπουλου για συμμετοχή σε παραδικαστικό  κύκλωμα.

Χθες , ο ελληνοϊσραηλινός επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής κατέθεσε ηχητικό υλικό με συνομιλία που είχε το 2016 με τον τότε υπουργό και σήμερα βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά. Σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο υλικό που έχει διαρρεύσει αν και η γνησιότητά του δεν έχει ελεγχθεί, ο Νίκος Παππάς κάνει μια αναφορά σε «ατζέντα» του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου από την οποία «κάποιοι βγάζουνε λεφτά», διαπιστώνοντας ότι ενδεχομένως στην περίπτωση Μιωνή, «κάμπτει την ατζέντα του μαγαζιού». Αναφέρει πάντως ότι ο Παπαγγελόπουλος κάνει δικό του «outsourcing», κάτι στο οποίο φαίνεται να μην υπάρχει αντίρρηση όσο από την άλλη ο «Μίμης» βοηθάει το «μαγαζί» (εννοεί την κυβέρνηση).

Σημειώνεται ότι στην ανακοίνωσή του ο Σάμπυ Μιωνής αναφέρει ότι «ο Νίκος Παππάς δεν έχει απολύτως καμία σχέση με οποιαδήποτε πράξη εκβίασης, πράγμα το οποίο επαναλαμβάνω και σήμερα. Αντιθέτως, προσπάθησε να είναι μέρος της λύσης, χωρίς να έχει οποιαδήποτε σχέση με το πρόβλημα».

Επίσης, ο Νίκος Παππάς, κατά τη δήλωση που έκανε χθες στο περιστύλιο της Βουλής, δέχτηκε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η εν λόγω συνάντηση ήταν σε γνώση του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και απάντησε: «Όχι, βέβαια».

Παππάς: Παράνομο υλικό και «κοπτοραπτική»

Ο ίδιος ο Νίκος Παππάς στις δύο σχετικές δηλώσεις που έκανε χθες κάνει λόγο αφενός για «κατασκευασμένες συνομιλίες», ότι δηλαδή είναι προϊόν «κοπτοραπτικής» και παραποίησης αφετέρου ότι πρόκειται για προϊόν υποκλοπής «σε βάρος υπουργών νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης της ελληνικής δημοκρατίας». Επιπλέον, ο Νίκος Παππάς κατηγορεί τη ΝΔ για παρακράτος και μαφιόζικες μεθόδους που χρησιμοποιούνται για λόγους αντιπερισπασμού «στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις ότι ο σύζυγος της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Ελένης Ράικου, εμπλέκεται στο μεγάλο σκάνδαλο του φαρμάκου και ότι η ίδια δεχόταν σε λογαριασμό της χρήματα από τη Novartis, περιμέναμε τον αντιπερισπασμό από τη ΝΔ».

Στο μεταξύ με την δεύτερη δήλωσή του χθες στο περιστύλιο της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «οι αναφορές σε «ατζέντα», πληροφορίες για κάποιους που «κάνουν δουλειές», προφανώς και δεν έχουν αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο. Αφορούν τον κ. Σαμαρά και την παρέα του, τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπασταύρου, που με διάφορα κόλπα έβγαζαν λεφτά από τότε».

Αμηχανία

Η ερμηνεία που προβάλλει η Κουμουνδούρου για τη συγκεκριμένη κίνηση είναι ότι πρόκειται για αντιπερισπασμό της ΝΔ σε μια σειρά από ζητήματα:

— Τη λίστα Πέτσα και τα ποσά εκ των 20 εκ. ευρώ που μοιράστηκαν σε ΜΜΕ μεταξύ των οποίων και αρκετά «ανύπαρκτα» ή ΜΜΕ και μπλογκ «ζόμπι» που στήθηκαν από «ημέτερους» προκειμένου να λάβουν επιχορήγηση.

— τις αποκαλύψεις για τον σύζυγο της Ελένης Ράϊκου, που καθιστούν αναξιόπιστη τη βασική μάρτυρα κατηγορίας του Δ. Παπαγγελόπουλου

–την υπόθεση μίζας 2,6 εκ. που όπως ανέφεραν χθες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, διαβιβάστηκε μόλις τις προηγούμενες ημέρες στη δικογραφία για τη Νοβάρτις και αφορά συγκεκριμένα μαρτυρία που περιγράφει τη διαδρομή «μίζας» – στο πλαίσιο του σκανδάλου ΠΑΝΓΑΙΑ που αποκαλύφθηκε μέσω των panama papers – και φέρεται να καταλήγει μέσω του Σταύρου Παπασταύρου στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Εν ολίγοις η Κουμουνδούρου επικαλείται για άλλη μια φορά την «ομηρεία» Μητσοτάκη από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Ενδεικτικά πηγές του ΣΥΡΙΖΑ χθες σημείωναν: «Κατανοούμε τη δυσκολία στην οποία βρίσκεται ο κος Μητσοτάκης από την ομηρεία Σαμάρα. Κατανοούμε και την απαίτηση του τελευταίου να τον στηρίξει μέχρι τέλους, όπως συνηθίζει να λέει, στις τελευταίες αποκαλύψεις. Η πολιτική ζωή του τόπου όμως δε μπορεί να οδηγείται στο βούρκο των μαφιόζικων ενεργειών. Ούτε στις μεθόδους της κασέτας που χρησιμοποιεί ο υπόκοσμος». 

Πολιτικά πάντως ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται έντονη πίεση επί της ουσίας και επί των πολιτικών εντυπώσεων, καθώς το υλικό που διέρρευσε δεν παρουσιάζει διόλου κολακευτική εικόνα για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αντιθέτως αναδεικνύει στοιχεία μη θεσμικής λειτουργίας και περαιτέρω επιτρέπει στη ΝΔ να ανασύρει το αφήγημα ότι «όλοι ίδιοι είναι» και να αποδομήσει τα περί «ηθικού πλεονεκτήματος της Αριστεράς».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 03:32