search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:28
MENU CLOSE

Μέγκαν Φοξ: Μισογυνιστική η βιομηχανία του Χόλιγουντ

23.06.2020 14:53
Μέγκαν Φοξ: Μισογυνιστική η βιομηχανία του Χόλιγουντ - Media

 

Η Μέγκαν Φοξ χαρακτήρισε τη βιομηχανία του κινηματογράφου «αδίστακτα μισογυνιστική» καθώς απάντησε σε μια διαδικτυακή συζήτηση για το πώς της έχει συμπεριφερθεί άσχημα το Χόλιγουντ και το πώς σεξουαλικοποιήθηκε ως νεαρή ηθοποιός.

Η 34χρονη ηθοποιός των Transformers δημοσίευσε στο Instagram τη Δευτέρα ένα κείμενο που διευκρίνιζε μερικές από τις ιστορίες που έχουν αναδυθεί από την αρχή της καριέρας της.

«Παρακαλώ ακούστε με όταν σας ευχαριστώ για την υποστήριξή σας. Αλλά αυτές οι συγκεκριμένες περιπτώσεις ήταν άνευ σημασίας σε ένα μακρύ και επίπονο ταξίδι, στο οποίο έχω υποστεί κάποιες πραγματικά οδυνηρές εμπειρίες σε μια αδίστακτα μισογυνιστική βιομηχανία» έγραψε.

Η Μέγκαν Φοξ μίλησε για τις φήμες για την κακομεταχείριση της από τους σκηνοθέτες Μάικλ Μπέι και Στίβεν Σπίλμπεργκ, που εμφανίζονται σε διάφορα ανέκδοτα που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Αναφερόμενη στην εποχή που ο Μπέι της ζήτησε να φορέσει μπικίνι και να χορέψει κάτω από έναν καταρράκτη στο Bad Boys II, έγραψε: «Ήμουν περίπου 15 ή 16 ετών όταν ήμουν έξτρα στο Bad Boys II. Υπάρχουν πολλές συνεντεύξεις όπου μοιράστηκα το ανέκδοτο της επιλογής μου για τη σκηνή και τις συνομιλίες που πραγματοποιήθηκαν γύρω από αυτήν. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι όταν έκανα οντισιόν για τους Transformers ήμουν 19 ή 20».

Συνεχίζει για να περιγράφει την εμπειρία της σε οντισιόν για τους Transformers ως απάντηση σε θαυμαστές που λένε ότι επωφελήθηκε.

«Έκανα “δουλειά”(εγώ προσποιούμενη ότι ξέρω πώς να κρατάω ένα εργαλείο κλειδί) σε ένα από τα Ferrari του Μάικλ Μπέι κατά τη διάρκεια μιας από τις σκηνές οντισιόν. Ήταν στο χώρο στάθμευσης των στούντιο του Platinum Dunes, υπήρχαν πολλά άλλα μέλη του πληρώματος και υπάλληλοι και δεν ήμουν σε καμία στιγμή για γδύσιμο ή κάτι παρόμοιο», είπε.

«Όσον αφορά τη συγκεκριμένη ιστορία οντισιόν, δεν ήμουν ανήλικη εκείνη την εποχή και δεν έπρεπε να “πλύνω” ή να δουλέψω στα αυτοκίνητα κάποιου με τρόπο που ήταν ξένος από το υλικό στο πραγματικό σενάριο. Ελπίζω ότι οποιεσδήποτε απόψεις σχηματίζονται γύρω από αυτά τα επεισόδια, τουλάχιστον θα προέρχονται από τα γεγονότα που συνέβησαν.

Όσον αφορά τις άμεσες εμπειρίες μου με τον Μάικλ και τον Στίβεν για αυτό το ζήτημα, δεν μου επιτέθηκαν ποτέ ούτε δέχτηκα τίποτα που να με έκανε να νιώσω ότι ήταν σεξουαλικός τρόπος», συνέχισε.

Υπονοώντας πιο τραυματικές εμπειρίες στη βιομηχανία, η Μέγκαν αναφέρεται σε «πολλά ονόματα» που «αξίζουν να γίνουν viral για την ακύρωση του πολιτισμού».

Κατέληξε ότι «είμαι ευγνώμων σε όλους εσάς που είστε αρκετά γενναίοι για να μιλήσετε και είμαι ευγνώμων σε όλους εσάς που αναλαμβάνετε να υποστηρίξετε, να ανυψώσετε και να ανακουφίσετε όσους έχουν πληγεί από ένα βίαιο και τοξικό κοινωνικό παράδειγμα».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 23:28