search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 18:03
MENU CLOSE

Γκάφα αλά Mr Bean: Συντηρητής έργων τέχνης τα κάνει μαντάρα και κάνει την εικόνα της Παναγίας αγνώριστη

23.06.2020 17:27
Γκάφα αλά Mr Bean: Συντηρητής έργων τέχνης τα κάνει μαντάρα και κάνει την εικόνα της Παναγίας αγνώριστη - Media

 

Στην ταινία Mr Bean, κάποια στιγμή ο πρωταγωνιστής φταρνίζεται επάνω σε ένα έργο τέχνης και μετά στην προσπάθεια του να το σκουπίσει, το καταστρέφει. Ο Mr Bean για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, ζωγραφίζει με ένα στυλό τον ανεκτίμητης αξίας πίνακα.


Αυτά που έκανε ένας Ισπανός συντηρητής δεν έχουν σε τίποτε να ζηλέψουν από τη δράση του Mr Bean. Ένα αντίγραφο του διάσημου πίνακα «Η Άσπιλος Σύλληψις των Σεβασμίων» του Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο προστέθηκε στη μακρά λίστα των έργων τέχνης που έχουν πέσει «θύματα» καταστροφικών λαθών κατά τη διάρκεια της συντήρησής τους.

Ιδιώτης συλλέκτης έργων τέχνης στην Βαλένθια παρέδωσε το αντίγραφο του διάσημου πίνακα σε έναν συντηρητή επίπλων, για να το καθαρίσει. Οι εργασίες όμως που κόστισαν περίπου 1.200 δεν πήγαν καλά. Άφησαν το έργο αγνώριστο. , Η όψη της Παναγίας παραμορφώθηκε και έγινε σχεδόν αποκρουστική αν όχι κωμική.  
Το ίδιο είχε συμβεί και πριν από 8 χρόνια, πάλι στην Ισπανία. Μια ενορίτισσα επιχείρησε να «φρεσκάρει» την εικόνα του Ιησού σε εκκλησία της Μπόρχα και τα έκανε και κει μαντάρα. 
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 18:03