09/08/2020 05:47:44

Διαμαρτύρονται κάτοικοι στην Κέρκυρα: Η φωτιά στο ΧΥΤΑ έσβησε, αλλά η τοξική μυρωδιά παραμένει (Video)

Διαμαρτύρονται κάτοικοι στην Κέρκυρα: Η φωτιά στο ΧΥΤΑ έσβησε, αλλά η τοξική μυρωδιά παραμένει (Video) - Media

 

Έσβησε η φωτιά στο ΧΥΤΑ Τεμπλονίου τα ξημερώματα της Δευτέρας, καθώς οι πολύωρες προσπάθειες των πυροσβεστών με τη συνεργασία των εργαζόμενων στο Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο προτού προλάβει να επεκταθεί.

Όπως αναφέρει το corfupress.com, με τις πρώτες ακτίνες του ήλιου διακρινόταν η ομίχλη που είχε προκαλέσει από τον έντονο και δύσοσμο, τοξικό καπνό που εκλύουν τα καμένα απορρίμματα.

Η αφόρητη μυρωδιά είχε φτάσει αργά τη νύχτα ακόμα και μέχρι τα όρια της Εθν. Παλαιοκαστρίτσας αλλά και το Λιβάδι Ρόπα.

Εκσκαφείς επιχώνουν τους σωρούς των σκουπιδιών που καίγονται ώστε να σβήσουν και την τελευταία εστία, ενώ ευτύχημα αποτελεί το ότι τη νύχτα δεν επικρατούσαν έντονοι άνεμοι όπως τις προηγούμενες ημέρες και ότι λόγω της έγκαιρης επέμβασης, δεν επεκτάθηκε στο διπλανό από το σωρό χώρο όπου βρίσκονται εκατοντάδες δέματα με συμπιεσμένα απορρίμματα.

Η αιτία της φωτιάς παραμένει άγνωστη, ενώ σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει η έρευνα από το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ.

Οι κάτοικοι της περιοχής πάντως, με τις πρώτες αντιδράσεις τους στο Facebook, δείχνουν την οργή τους για την κατάσταση που επικρατεί ενώ μόλις λίγες ημέρες πριν έκαναν λόγο για την τοξικότητα της ατμόσφαιρας που επικρατεί εδώ και καιρό στην ευρύτερη έκταση του Τεμπλονίου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.