search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 04:09
MENU CLOSE

Διακοπές εντός συνόρων θα κάνουν φέτος οι έξι στους δέκα Γερμανούς

24.06.2020 05:49
Διακοπές εντός συνόρων θα κάνουν φέτος οι έξι στους δέκα Γερμανούς - Media

 

Οι περιορισμοί σταδιακά αίρονται και οι Ευρωπαίοι, που αδημονούν για εκδρομές και διακοπές, δεν κατευθύνονται σε αεροδρόμια και λιμάνια, αλλά στα κοντινά τους εξοχικά, τα οποία μπορεί και να έχουν ενοικιάσει. Τα σχετικά αναφέρει σε ρεπορτάζ το ειδησεογραφικό δίκτυο της Deutsche Welle, επισημαίνοντας πως αυτό είναι και το νέο σύνθημα της φετινής καλοκαιρινής περιόδους μετά την πανδημία – οι παραθεριστές ζητούν ασφάλεια και ιδιωτικότητα. Αφού απομονώθηκαν εβδομάδες στο σπίτι τους, πολλοί άνθρωποι τώρα ζητούν προορισμούς με αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, διότι τα κρούσματα αυξάνονται και προτιμούν να αποφύγουν τα ταξίδια στο εξωτερικό. Πηγαίνουν στην εξοχή ή σε παράλιες πόλεις.

Εκπρόσωπος της Airbnb στη Γερμανία αναφέρει ότι οι χρήστες της πλατφόρμας «δεν πηγαίνουν μακριά, αλλά εξερευνούν περιοχές κοντά στο σπίτι τους ή καταλήγουν σε κλασικούς προορισμούς διακοπών στη Βόρεια και στη Βαλτική Θάλασσα». Διά του λόγου το ασφαλές, όπως προσέθεσε, οι διανυκτερεύσεις στην πλατφόρμα της Γερμανίας από 31 Μαΐου έως και 6 Ιουνίου ήταν 60% περισσότερες από την ίδια περίοδο πέρυσι. Τώρα, σε παγκόσμια κλίμακα, οι νέες κρατήσεις στην Airbnb και στην Vrbo, την ανταγωνιστική πλατφόρμα της Expedia Group, ανέκαμψαν περίπου στα προ πανδημίας επίπεδα την εβδομάδα 18 με 22 Μαΐου και διαμορφώθηκαν στα 2,08 εκατομμύρια, δηλαδή υπερδιπλάσιες από την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, βάσει των στοιχείων της AirDNA, μιας εταιρείας δεδομένων για βραχείες μισθώσεις. Τον τόνο δίνουν η Νέα Ζηλανδία, η Γερμανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ και η Αυστραλία.

Οπως αναφέρει η Καθημερινή παράγοντες της τουριστικής βιομηχανίας επισημαίνουν ότι αν και θα χρειασθεί χρόνος να επανέλθουν οι κρατήσεις στα προ πανδημίας επίπεδα, πρόκειται για μια προσωρινή κατάσταση. Τον Μάρτιο, λόγου χάριν, όπως φαίνεται στην τουριστική πλατφόρμα Booking.com, οι ακυρώσεις ξεπέρασαν τις κρατήσεις.

Τον Απρίλιο, με τη σταδιακή άρση της καραντίνας, οι παραθεριστές στράφηκαν στα κοντινά τους μέρη – ούτε στο αεροπλάνο έπρεπε να μπουν με μάσκες και γάντια ούτε να κάνουν τεστ, oπότε αισθάνονταν ασφαλείς και ήσυχοι. Στην Booking.com τον μήνα αυτό οι εντός συνόρων κρατήσεις ανέρχονταν στο 70% των συνολικών έναντι του 45%, που ήταν το σύνηθες.

Βέβαια, όσο ευνοϊκές είναι οι εξελίξεις αυτές για τον τουρισμό στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, άλλο τόσο δυσμενείς είναι για τον κλάδο διεθνώς, υπονομεύοντας την όποια ανάκαμψη στις αερομεταφορές. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, προβλέπει ότι oι διεθνείς αφίξεις θα μειωθούν δραστικότατα έως και 78% φέτος. Κι αυτό γίνεται σαφές σε απαντήσεις που έδωσαν ερωτηθέντες από την Airbnb στη Γερμανία, σε σχετική έρευνα. Οι τρεις στους πέντε είπαν πως σκέφτονται να μην απομακρυνθούν πολύ από τη βάση τους, κάνοντας ταξίδι σε απόσταση 80-320 χιλιομέτρων.

Στις ΗΠΑ σχεδόν οι μισοί είπαν ότι θα προτιμούσαν, αφ’ ης στιγμής χαλαρώσουν οι περιορισμοί, να ξεκινήσουν για έναν προορισμό όπου θα φθάσουν μετά ένα ημερήσιο ταξίδι. Το ποσοστό κρατήσεων σε κοντινά θέρετρα έχει αυξηθεί από το ένα τρίτο των συνολικών τον Φεβρουάριο στο άνω του 50% τον Μάιο, ενώ δημοφιλέστερες επιλογές αποδεικνύονται το Μπιγκ Μπέαρ Λέικ και το Παλμ Σπρινγκς στην Καλιφόρνια, και οι παραλίες στο Μιραμάρ και το Πανάμα Σίτι της Φλόριντα. Οσον αφορά τους πιο επιφυλακτικούς τουρίστες, πολλοί από αυτούς προτιμούν τα δικά τους τροχόσπιτα, των οποίων η ζήτηση έχει επίσης ενισχυθεί και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη.

Ειδικά στη Γερμανία οι νέες άδειες κυκλοφορίας αυξήθηκαν 16% σε ετήσια βάση τον Μάιο, πέραν των 14.000 οχημάτων. Τέλος, όπως φάνηκε στην έρευνα του Airbnb στη Γερμανία, μείζων παράγων επιλογής ενός καταλύματος είναι η υγιεινή και η καθαριότητά του σε ποσοστό 60% των ερωτηθέντων, ενώ το 40% απάντησε ότι θα διάλεγε σπίτι ή διαμέρισμα για διακοπές με δικό του πλυντήριο και δική του κουζίνα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15