search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:22
MENU CLOSE

Βουλγαρία-κορωνοϊός: Η παράταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 15 Ιουλίου προκαλεί «ανησυχία» στην Β. Ελλάδα

24.06.2020 11:11
Βουλγαρία-κορωνοϊός: Η παράταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 15 Ιουλίου προκαλεί «ανησυχία» στην Β. Ελλάδα - Media

 

Η Βουλγαρία παρατείνει την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που έχει κηρύξει λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού μέχρι τις 15 Ιουλίου έπειτα από την αύξηση που παρατηρήθηκε στα επιβεβαιωμένα κρούσματα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Κίριλ Ανάνιεφ.

Η γειτονική χώρα ξεκίνησε να χαλαρώνει τους περιορισμούς για την αποφυγή της εξάπλωσης του ιού νωρίτερα μέσα στον μήνα, αλλά την περασμένη εβδομάδα κατέγραψε 606 νέα κρούσματα, τον μεγαλύτερο εβδομαδιαίο αριθμό κρουσμάτων από την έναρξη της επιδημίας στη χώρα.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 130 νέα κρούσματα με τα οποία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανήλθε σε 4.114, ενώ εκείνος των θανάτων από covid-19 σε 208.

Η τελευταία αυτή αύξηση που καταγράφηκε στη χώρα οδήγησε τον υπουργό Υγείας στην απόφαση να επιβάλει εκ νέου την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους, περιλαμβανομένων των τρένων και των λεωφορείων.

Η εξέλιξη αυτή σίγουρα προβληματίζει τις αρχές στην Ελλάδα σχετικά με την πορεία εξάπλωσης του κορωνοϊού στην χώρα.

Και αυτό αφού από την στιγμή που άνοιξαν τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, στον Προμαχώνα δημιούργούνται καθημερινά ουρές χιλιομέτρων καθώς χιλιάδες Βούλγαροι και Ελλήνες επιθυμούν να περάσουν τα σύνορα.

«Έχουμε αύξηση της έντασης της επιδημίας και της εξάπλωσης του ιού«, δήλωσε ο υπουργός ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μέσος ημερήσιος αριθμός των ατόμων που μολύνθηκαν από τον κορονοϊό κατά το διάστημα 10 με 24 Ιουνίου υπερτριπλασιάστηκε (από 26 σε 84 κρούσματα μέσα σε μια ημέρα) σε σχέση με το προηγούμενο δεκαπενθήμερο.

Όπως είπε ο Ανάνιεφ, η χώρα αυτή της Μαύρης Θάλασσας δεν θα επιβάλει νέα μέτρα ούτε θα επαναφέρει αυστηρότερους περιορισμούς, αλλά θα εντατικοποιήσει τους ελέγχους για την τήρηση της κοινωνικής αποστασιοποίησης και τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους, ενώ θα διατηρήσει την ταξιδιωτική απαγόρευση για τις περισσότερες χώρες εκτός της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ είπε στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου ότι, αν δεν βελτιωθούν οι συνθήκες κοινωνικής αποστασιοποίησης μεταξύ των φιλάθλων στους ποδοσφαιρικούς αγώνες, θα επιβάλει τη διεξαγωγή τους κεκλεισμένων των θυρών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:21