search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 19:06
MENU CLOSE

Εξιτήριο για τη 10χρονη Μαρκέλλα – Μεταφέρθηκε σε κέντρο φιλοξενίας μαζί με τον μικρό της αδελφό

24.06.2020 12:13
Εξιτήριο για τη 10χρονη Μαρκέλλα - Μεταφέρθηκε σε κέντρο φιλοξενίας μαζί με τον μικρό της αδελφό - Media

 

Εξιτήριο από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης έλαβε η 10χρονη, η οποία φέρεται να έπεσε θύμα απαγωγής και ασέλγειας από την 33χρονη στην Άνω Τούμπα.

Το μικρό κορίτσι μεταφέρθηκε προσωρινά σε κέντρο φιλοξενίας ανηλίκων, έως ότου εκδοθεί η δικαστική απόφαση για την επιμέλειά της.

Επιπλέον, ο μικρότερος αδερφός της ανήλικης φιλοξενείται επίσης τις τελευταίες ώρες σε προστατευμένο περιβάλλον εκτός σπιτιού, κάτι που έκριναν σκόπιμο στην παρούσα φάση οι αρχές. Η παραμονή θα είναι προσωρινή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 25 χρονος αδερφός της 10χρονης έχει υποβάλει αίτημα για την επιμέλεια της, προκειμένου να μην καταλήξει σε κάποιο ίδρυμα ή σε κάποια ανάδοχη οικογένεια, σε περίπτωση αφαίρεσης της επιμέλειας από τη μητέρα και τον πατριό.

«Ετοιμάζουμε μια αίτηση, θα γίνει έρευνα για το περιβάλλον, προτάσσουμε πάνω απ’ όλα το σπίτι στο οποίο ζούσε τους τελευταίους μήνες η μικρή, το οποίο είναι το σπίτι της γιαγιάς» επεσήμανε η δικηγόρος του νεαρού άνδρα.

Στα δημοσιότητα τα στοιχεία της 33χρονης

Στο μεταξύ, το βράδυ της Τρίτης, η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία και τη φωτογραφία της 33χρονης κατηγορουμένης.

Εις βάρος της έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου -με σκοπό να μεταχειριστεί ο δράστης τον ανήλικο σε ανήθικες ασχολίες-, βιασμό, προσβολή γενετήσιας πράξης με ανήλικο-παθόντα, πορνογραφία ανηλίκου, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών κ.α.

Η δημοσιοποίηση των στοιχείων της φερόμενης δράστιδος, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, «αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 18:03