search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:26
MENU CLOSE

Spiegel: Λύση μόνον η χρεοκοπία.

16.08.2012 10:24
Spiegel: Λύση μόνον η χρεοκοπία. - Media

Καταπέλτης κατά της πολιτικής Μέρκελ εμφανίζεται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel μέσα από τη σελίδα του στο διαδίκτυο, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο(/24/08/2012) και στη συνέχεια στη Γαλλία. Το περιοδικό διαπιστώνει πως η χώρα βρίσκεται «λίγο πριν την άβυσσο» και τίποτα δεν την σώζει από την χρεοκοπία.

Καταπέλτης κατά της πολιτικής Μέρκελ εμφανίζεται το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel μέσα από τη σελίδα του στο διαδίκτυο, λίγες μέρες πριν την επίσκεψη Σαμαρά στο Βερολίνο(/24/08/2012) και στη συνέχεια στη Γαλλία.

Το περιοδικό διαπιστώνει πως η χώρα βρίσκεται «λίγο πριν την άβυσσο» και τίποτα δεν την σώζει από την χρεοκοπία.

Την ώρα που οι Γερμανοί πολιτικοί κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της, το Spiegel μας κατηγορεί ότι για πολλοστή φορά η χώρα μας κατάφερε να απογοητεύσει τους δανειστές της, ενώ παράλληλα κατηγορεί την Μέρκελ και τους συμμάχους πως με τα μέτρα λιτότητας επιδείνωσαν την κρίση και αύξησαν το χρέος.

Το άρθρο τάσσεται κατά νέας βοήθειας στην Ελλάδα, προειδοποιεί την Μέρκελ να μην ζητήσει κάτι τέτοιο από τη Γερμανική Βουλή. Ασκεί μάλιστα κριτική στην καγκελάριο λέγοντας πως εάν ζητήσει τρίτο πακέτο βοήθειας μετά από αίτημα της Ελλάδας… θα την «κυνηγούσαν έξω από τη Βουλή».

Διαφορετικές θέσεις εκφράζουν Ρέσλερ, Σρέντερ και Βεστερβέλλε

Την ίδια ώρα πάντως ο υπουργός Οικονομίας και αντικαγκελάριος Φίλιπ Ρέσλερ επιμένει ότι «Δεν μπορεί να γίνουν εκπτώσεις στις μεταρρυθμίσεις».

Αντίθετα, ο πρώην καγκελάριος Γκέρχαρντ Σρέντερ, κατηγόρησε  τον Ρέσλερ ότι «προσπαθεί να σώσει τη θέση του, ως υπουργού και επικεφαλής των φιλελευθέρων, με επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας».

Ο υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβελλε πάντως  μιλώντας χθες στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού «Der Spiegel» άφηνε να εννοηθεί ότι βλέπει θετικά την προοπτική της χρονικής παράτασης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να διαχειριστεί κανείς τον χρόνο που χάθηκε λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του γερμανικού τύπου, ο Βέστερβελλε προετοιμάζει μία κοινή εκδήλωση με όλους τους εν ζωή πρώην υπουργούς Εξωτερικών της Γερμανίας, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης και με σύνθημα «Μαζί για την Ευρώπη». Οι Γερμανοί πολιτικοί θέλουν να ευαισθητοποιήσουν περισσότερο την κοινή γνώμη ως προς ιδέα της ευρωπαϊκής ενοποίησης και κυρίως να επισημάνουν ότι «η Ευρώπη είναι κάτι περισσότερο από κοινή αγορά και κοινό νόμισμα». Στην εκδήλωση αναμένεται να συμμετάσχουν, εκτός του Βέστερβελλε, οι φιλελεύθεροι πρώην υπουργοί Εξωτερικών Χανς Ντίτριχ Γκένσερ και Κλάους Κίνκελ, ο σοσιαλδημοκράτης Φρανκ Βάλτερ Στάϊνμαγιερ και ο Γιόσκα Φίσερ από το κόμμα των Πρασίνων. Ο επίσης φιλελεύθερος Βάλτερ Σέελ, υπουργός Εξωτερικών στην περίοδο 1969-1974, δεν θα καταφέρει να παρευρεθεί για λόγους υγείας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 14:25