search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:58
MENU CLOSE

7 μέρες στην Αβάνα

17.08.2012 10:36
7 μέρες στην Αβάνα - Media

Της Κωστούλας Τωμαδάκη

Βαθμολογία***

Η Αβάνα του Κάστρο, των καλλιτεχνών του δρόμου, των μυθικών μπολερό, του έρωτα αλλά και της σκληρής καθημερινότητας, περνά καρέ καρέ μπροστά από τα μάτια μας. Η κάμερα περιδιαβαίνει τα μυθικά σοκάκια και τις πλατείες, και στέκεται στον άνθρω­πο συνθέτοντας ένα πολύχρωμο θέαμα, νοσταλγικό και αληθινά όμορφο.

Της Κωστούλας Τωμαδάκη

Βαθμολογία***

Σκηνοθεσία: ΛοράνΚαντέτ, ΜπενίτσιοΝτελΤόρο, ΧούλιοΜεντέμ, Γκασπάρ Νοέ, ΕλίαΣουλεΐμάν, ΧουάνΚάρλοςΤάμπιο, ΠάμπλοΤραπέρο Πρωταγωνιστούν: ΤζοςΧάτσερσον, ΝτάνιελΜπρουλ, ΕμίρΚουστουρίτσα 

Η Αβάνα του Κάστρο, των καλλιτεχνών του δρόμου, των μυθικών μπολερό, του έρωτα αλλά και της σκληρής καθημερινότητας, περνά καρέ καρέ μπροστά από τα μάτια μας. Η κάμερα περιδιαβαίνει τα μυθικά σοκάκια και τις πλατείες, και στέκεται στον άνθρω­πο συνθέτοντας ένα πολύχρωμο θέαμα, νοσταλγικό και αληθινά όμορφο. Οι σκηνο­θέτες αφουγκράζονται την καρδιά της πόλης που ρουφά ηδονικά τα χρώματα και τα αρώματα της Καραϊβικής και φέρνουν στο φως τα σημάδια της παρακμής αλλά και την αγωνία μιας κοινωνίας που αποσυντίθενται οικονομικά και κοινωνικά τα τελευταία χρόνια. Σπονδυλωτή ταινία, μοιρασμένη σε 7 κεφάλαια ή αλλιώς σε 7 διαδρομές που εξερευνούν τις διάφορες πτυχές της πόλης. Πρωταγωνιστές είναι ένας Αμερικανός τουρίστας, ο Κουστουρίτσα, που παίζει τον εαυτό του, μια ομοφυλόφιλη κοπέλα, στην οποία οι γονείς της θέλουν να κάνουν εξορκισμό, ένα ζευγάρι ντόπιων. Οι ετερόκλητες ιστορίες που φέρουν την υπογραφή του Λεονάρντο Παδούρα μπορεί να φαίνεται ότι δεν συνδέονται μεταξύ τους, ωστόσο, οι διαφορετικοί ήρωες που συναντιούνται στους δρόμους της πόλης αποτυπώνουν με τον καλύτερο τρόπο την ατμόσφαιρα της μυθικής και ετερόκλητης Αβάνας. Θα σταθώ ιδιαίτερα στην ιστορία και τον μαγικό ρεαλισμό του Πάμπλο Τραπέρο και στο φινάλε της ταινίας «La Fuente» του Λοράν Καντέ.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:57