search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:23
MENU CLOSE

Το ταχύτερο τρένο του κόσμου – Αναπτύσσει ταχύτητα 600 χιλιομέτρων και κάνει το Παρίσι – Λονδίνο σε 49 λεπτά (Video)

24.06.2020 16:26
Τραγωδία στην Τσεχία: Σύγκρουση τραίνων με νεκρούς και τραυματίες - Media

 

Το πρωτότυπο τρένο τύπου Magklev που κατασκεύασαν Κινέζοι είναι το πιο γρήγορο στον κόσμο. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 600 χιλιομέτρων την ώρα κάτι που σημαίνει ότι κάνει τη διαδρομή Παρίσι – Λονδίνο σε 49 λεπτά. 
Σε λίγους μήνες θα μπει στην κυκλοφορία στην περιοχή της Σαγκάης και θα προστεθεί στον ήδη υπάρχοντα στόλο των Maglev τα οποία τρέχουν με 450 χιλιόμετρα την ώρα. Οι Κινέζοι κατασκευαστές τονίζουν ότι το τρένο αυτό έρχεται να συμπληρώσει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στα αεροπλάνα και τις υπόλοιπες αμαξοστοιχίες. 


Το τρένο το οποίο χρησιμοποιεί τα τελειότερα μέσα της τεχνολογίας θα μπει αρχικά στη γραμμή Πεκίνο – Σαγκάης και θα ρίξει το χρόνο από 6 ώρες που κάνουν τα υπόλοιπα τρένα Maglev σε 3,5 ώρες. 


Τα τρένα τύπου Maglev δεν έχουν ρόδες όπως όλα τα άλλα τρένα, αλλά χρησιμοποιούν ειδικές ράγες με μαγνήτη εξαλείφοντας και εκμηδενίζοντας την οποιαδήποτε τριβή. Για το λόγο αυτό μπορούν και αναπτύσσουν τέτοιες ταχύτητες. Η ταχύτητα των Maglev δεν ξεπερνούσε τα 450 χιλιόμετρα λόγο της αντίστασης του αέρα, με το νέο τρένο όμως οι Κινέζοι φαίνεται ότι έχουν βρει τη λύση.  
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:23