search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:05
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Βρετανία: Ξεκινούν δοκιμές νέου εμβολίου σε εθελοντές

25.06.2020 06:05
Κίνα: Μια γυναίκα διαγνώσθηκε ξανά θετική στον κορωνοϊό μετά την ανάρρωσή της - Media

 

Περίπου 300 άνθρωποι πρόκειται να εμβολιαστούν μέσα στις επόμενες ημέρες, στο πλαίσιο κλινικών δοκιμών για τη θεραπεία του κορωνοϊού. Υπεύθυνος της μελέτης είναι ο καθηγητή Robbin Shattock και οι συνεργάτες του, από το Imperial Colllege του Λονδίνου.

Οι πρώτες δοκιμές σε ζώα, υπέδειξαν πως το εμβόλιο είναι ασφαλές και επιτυγχάνει αποτελεσματική ανοσία. Ειδικοί του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ξεκίνησαν επίσης τις δοκιμές.

Σύμφωνα με το BBC, και όπως αναδημοσιεύει τις πληροφορίες το News247, οι δοκιμές αυτές είναι μερικές από τις πολλές που λαμβάνουν χώρα ανά τον κόσμο. Αυτή τη στιγμή, εξετάζονται περίπου 120 εμβόλια.

Όσον αφορά τις κλινικές μελέτες του Πανεπιστημίου Imperial, η 39χρονη Κάθι, μια από τις εθελόντριες, εξηγεί πως συμμετείχε στην μελέτη, καθώς ήθελε να συνεισφέρει με τον δικό της τρόπο στη μάχη κατά του κορονοϊού. “Νομίζω ότι όλο αυτό πυροδοτήθηκε από το ότι δεν ήξερα ακριβώς με ποιον τρόπο μπορούσα να βοηθήσω.

Αντιλαμβανόμενη πως τα πράγματα δεν θα επέστρεφαν σύντομα στο φυσιολογικό τους, εάν δεν υπάρξει εμβόλιο, αποφάσισα να αποτελέσω κι’ εγώ ένα κομμάτι της προόδου”, εξήγησε.

Μετά από αυτή τη φάση δοκιμών, πρόκειται να ακολουθήσει και μια δεύτερη, τον Οκτώβρη με 6.000 συμμετέχοντες.

Η ομάδα του Πανεπιστημίου Imperial, ευελπιστεί πως το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο προκειμένου να διανεμηθεί στην αγορά στις αρχές του 2021.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:04