search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:44
MENU CLOSE

Τίτλοι τέλους στην Προανακριτική – Γιατί αποχώρησε ο Παπαγγελόπουλος – Σφοδρή σύγκρουση ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

25.06.2020 13:25

 

Τίτλοι τέλους στην Προανακριτική επιτροπή, μετά την αποχώρηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελοπουλο και πλέον αναμένεται το πόρισμα έως τις 15 Ιουλίου. «Ο Τσίπρας διαλέγει τη θυσία Ρασπούτιν για να σώσει τον εαυτό του» τόνισαν πηγές της ΝΔ, ενώ από τον ΣΥΡΙΖΑ απαντούν πως η απόφαση της Προανακριτικής ήταν προαποφασισμένη.

Παράταση μέχρι τις 15 Ιουλίου έλαβε, με απόφαση της Ολομέλειας, η ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. Η επόμενη συνεδρίαση ορίστηκε για την 15η Ιουλίου προκειμένου τα κόμματα να παραδώσουν τις πορισματικές τους θέσεις και αυτές στη συνέχεια να παραδοθούν στον πρόεδρο της Βουλής.

Πηγή της επιτροπής δηλώνει ότι «η αποδεικτική διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα». Σε ερώτηση ωστόσο αν μπορεί παρόλα αυτά να κατατεθούν νέα αποδεικτικά στοιχεία για τις ερευνώμενες υποθέσεις, η ίδια πηγή διευκρινίζει ότι η γραμματεία της επιτροπής, στην περίπτωση που προσκομιστεί υλικό, δεν μπορεί να μην το παραλάβει. Αν κάτι τέτοιο συμβεί, τότε τα κόμματα θα ενημερωθούν προκειμένου να αποφασίσουν αν θα λάβουν υπόψη τους το νέο υλικό.

Αποχώρηση Παπαγγελόπουλου

«Σχέδιο πολιτικής δίωξης που εξυφάνθηκε εδώ και πολύ καιρό, με καθοδηγητές βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας», κατήγγειλαν οι συνήγοροι του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, μετά την αποχώρηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού και των ιδίων από την ειδική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης. Η πλευρά του κ. Παπαγγελόπουλου κατήγγειλε την άρνηση της επιτροπής να κάνει δεκτά αιτήματα του πρώην υπουργού που έχουν υποβληθεί στο πλαίσιο της άσκησης των υπερασπιστικών ουσιωδών δικαιωμάτων του.

Η αποχώρηση έλαβε χώρα το απόγευμα της 6ης ημέρας κατάθεσης του κ. Παπαγγελόπουλου όταν η επιτροπή τού ανακοίνωσε πως έχουν απορριφθεί, κατά πλειοψηφία, αιτήματά του.

«Υποβάλαμε και πάλι τα αιτήματα, στο πλαίσιο των ουσιωδών και νομίμων δικαιωμάτων, που είναι κατοχυρωμένα από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για Ανθρώπινα Δικαιώματα και από το Εθνικό Δίκαιο», ανέφερε ο Δημήτρης Τσοβόλας, συνήγορος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ειδικότερα, οι συνήγοροι του κ. Παπαγγελόπουλου ζήτησαν να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, «διότι είναι ουσιώδης μάρτυρας» δεδομένου ότι είναι μηνυτής του κ. Παπαγγελόπουλου. «Δεν έχει ξαναγίνει μηνυτής να μην εξετάζεται από την προκαταρκτική επιτροπή». Επίσης οι συνήγοροι του κ. Παπαγγελόπουλου ζήτησαν να κληθούν οι εισαγγελικοί λειτουργοί κ.κ. Ζαγοραίος και Καλούδης, δεδομένου ότι έχουν αναφερθεί από τον αντεισαγγελέα Ιωάννη Αγγελή, και «είναι ουσιώδεις μάρτυρες» διότι εξέτασαν στο Παρίσι τον Φαλτσιανί. Επίσης ζήτησαν να κληθούν οι δημοσιογράφοι Γιάννα Παπαδάκου, Γιάννης Φιλιππάκης και Βαξεβάνης (σ.σ. για τον κ. Βαξεβάνη, η εισαγγελέας Ελένη Ράικου έχει καταθέσει ότι οδηγήθηκε σε παραίτηση, μετά από δημοσιεύματά του που την στοχοποιούσαν).

Σύμφωνα με τους συνηγόρους του κ. Παπαγγελόπουλου, η προανακριτική επιτροπή απέρριψε, κατά πλειοψηφία, τα αιτήματα και ανακοίνωσε στον κ. Παπαγγελόπουλο και τους συνηγόρους του ότι δεν κληθεί κανείς μάρτυρας από εδώ και πέρα.

Οι συνήγοροι του κ. Παπαγγελόπουλου υπογράμμισαν ότι, μετά τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου, κανένας ουσιώδης μάρτυρας δεν κλήθηκε να καταθέσει για την δεύτερη υπόθεση.

Κατήγγειλαν επίσης ότι η απόφαση για την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου είναι προειλημμένη, επικαλούμενοι τις δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης & Επένδυσαν Άδωνι Γεωργιάδη για παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο και του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα, «σε κατάφωρη παραβίαση του τεκμηρίου αθωότητας». Ιδίως για τον κ. Γεωργιάδη, ο Δημήτρης Τσοβόλας δήλωσε ότι «αφού προανήγγειλε ειδικό δικαστήριο, αυτό σημαίνει και ότι γνωρίζει και την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου στο οποίο θα παραπεμφθεί η υπόθεση, για ανάκριση». Για δε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου παρατήρησε ότι «δύο φορές, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της προανακριτικής επιτροπής, προέβη σε δηλώσεις και μεροληπτώντας είπε ότι υπάρχει συμμορία, παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας».

Στο κλίμα αυτό, ο Δημήτρης Τσοβόλας επανέφερε και την καταγγελία του, ότι τρεις μήνες νωρίτερα ο εισηγητής της ΝΔ Θανάσης Πλεύρης υπέβαλε στο Σάμπυ Μιωνή ερωτήσεις από τις οποίες φαίνεται ότι γνώριζε την ύπαρξη της παράνομης ηχογράφησης.

Κατήγγειλε επίσης ότι μέχρι σήμερα δεν έχουν εξειδικευτεί οι κατηγορίες, ότι η κλήση σε εξέταση είναι άκυρη και συνεπώς έστω και τώρα, η επιτροπή πρέπει να περιγράψει τα πραγματικά περιστατικά που συγκροτούν το κατηγορητήριο. Τέλος, ο Δημήτρης Τσοβόλας επανέλαβε ότι είναι παράνομη η εξαίρεση των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη, από τις εργασίες της επιτροπής και συντελέστηκαν παρανομίες κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου (άνοιγμα κάλπης, ενιαίο ψηφοδέλτιο για τα αδικήματα, παραβίαση μυστικότητας της ψήφου κλπ).

«Αυτά και πολλά άλλα αποτελούν σαφή παραβίαση των υπερασπιστικών δικαιωμάτων του κ. Παπαγγελόπουλου αλλά και της Ευρωπαϊκής Σύμβασης και του ΚΠΔ. Κατόπιν αυτού δηλώσαμε ότι, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας τις παρανομίες και την αλαζονεία των μελών της επιτροπής, της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής, δεν μπορούμε να παραμείνουμε άλλο», είπε ο Δημήτρης Τσοβόλας και επανέλαβε ότι «είναι προαποφασισμένη η άσκηση ποινικής δίωξης και η παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο, όπως προανήγγειλε ο κ. Γεωργιάδης».

Οριστική η αποχώρηση

Σε απάντηση διαρροών ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος έφυγε γιατί ήθελε να αποφύγει το στάδιο της υποβολής ερωτήσεων, ο κ. Τσοβόλας επέμεινε ότι η αποχώρηση έγινε διότι παραβιάζονται στοιχειώδη δικαιώματα.

Ο κ. Τσοβόλας ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να προσκομιστούν και άλλα ηχητικά αποσπάσματα συνομιλιών του Μιωνή. Η θέση του είναι πως η αποδεικτική διαδικασία έκλεισε.

«Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τον κ. Τσοβόλα για τη στήριξη και τη νομική του επάρκεια. Κυρίως για τη συγκλονιστική ομιλία του. Είναι προφανές, ότι πέραν των ικανοτήτων και της ανθρωπιάς του, τον έχει σημαδέψει και αυτόν η αδικία που υπέστη το ’89», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλο.

Σε ερώτηση δημοσιογράφων αν μοιάζει η υπόθεση του ’89 με την τωρινή υπόθεση, ο Δημήτρης Τσοβόλας απάντησε: «Το είπαμε και μέσα στην επιτροπή. Κασέτες τότε, κασέτες και τώρα. Η μεθοδολογία είναι κοινή. Ο ελληνικός λαός έζησε τότε κασέτες που πουλιούνταν στην Ομόνοια και ως μάρτυρες είχαν προταθεί άνθρωποι του υποκόσμου, οι οποίοι μετά το δικαστήριο, καταδικάστηκαν εκείνοι για βαριά ποινικά αδικήματα. Αυτή τη μεθοδολογία, βλέπω και τώρα».

«Η υπόθεση αυτή θα γυρίσει μπούμερανγκ και η ΝΔ, αντί να ωφεληθεί θα έχει μεγάλη ζημία», είπε ο κ. Τσοβόλας.

Θέλησαν να με φιμώσουν 

Απάντηση στις διαρροές που συνδέουν την αποχώρηση του από την επιτροπή με το ενδεχόμενο νέων αποκαλύψεων σε βάρος του, έδωσε στη συνέχεια ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, με γραπτή του δήλωση.

«Στα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια της ΝΔ διευκρινίζω: Αποχώρησα για να μην νομιμοποιήσω την προαναγγελθείσα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο καθώς και από υπουργό της κυβέρνησης, πολιτική μου δίωξη, με ταυτόχρονη καταπάτηση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου. Τρέμουν τις καταθέσεις μαρτύρων και δεν τους καλούν. Θέλησαν να με φιμώσουν για να μην αποκαλύψω τις μαφιόζικες παρακρατικές μεθόδους».

Γιατί αποχώρησε

Στους λόγους αποχώρησης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αναφέρονται οι συνήγοροι υπεράσπισής του Δημήτρης Τσοβόλας και Λυδία Τσοβόλα, με δήλωσή τους η οποία έχει ως εξής:

«Η μονταζιέρα της Ν.Δ. και πάλι λειτούργησε χωρίς αιδώ και ίχνος αλήθειας. Διαδίδει ψευδώς ότι δήθεν αποχώρησε σήμερα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή για να μη δεχθεί ερωτήσεις, ενώ η αλήθεια είναι ότι, όπως προκύπτει και από τα πρακτικά της Επιτροπής, ενώ υπέβαλλε σήμερα για πολλοστή φορά το αίτημα να κληθούν και να εξετασθούν οι ουσιώδεις μάρτυρες Αντώνης Σαμαράς – μηνυτής – η Παπασπύρου – επιθεωρήτρια – οι Εισαγγελείς που πήγαν στο Παρίσι για να εξετάσουν νομίμως τον ουσιώδη μάρτυρα Φαλτσιανί, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου και ο Γιάννης Φιλιππάκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν από τους κυρίους Μιωνή, Αγγελή και λοιπούς, εν τούτοις απέρριψαν και πάλι το αίτημα αυτό, αποδεικνύοντας ότι έχουν προαποφασίσει την άσκηση Ποινικής Δίωξης.

Το γεγονός άλλωστε, όπως επισήμαναν οι συνήγοροι ότι στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης ‘Αδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε τελείως παρανόμως και καταπατώντας το τεκμήριο της αθωότητας, την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου και άλλων στο Ειδικό Δικαστήριο, καταρρακώνοντας κάθε έννοια ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και θίγοντας τους δικαστές, αποδεικνύει ότι είναι προειλημμένες αποφάσεις για παραπομπή.

Καταγγέλλοντας όλα τα ανωτέρω και πολλά άλλα, που αποτελούν σαφή παραβίαση των θεμελιωδών υπερασπιστικών δικαιωμάτων του κ. Παπαγγελόπουλου και παραβιάζοντας κάθε έννοια Ευρωπαϊκού και Ελληνικού Δικαίου, δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σ’ αυτή την παρωδία, που γελοιοποιεί τους κοινοβουλευτικούς και τους δικαστικούς θεσμούς.

Αποκαλύπτεται πλήρως ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δεν σέβονται ούτε τους νόμους, ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και ότι στόχος τους δεν είναι η ανεύρεση της αλήθειας αλλά η συσκότιση της αλήθειας για να πετύχουν μικροκομματικά οφέλη.

Η αλήθεια όμως θα λάμψει και οι σκευωροί θα αποκαλυφθούν πολύ σύντομα».

«Θυσία Ρασπούτιν» βλέπει η ΝΔ

«Ο κ. Παπαγγελόπουλος πήρε την μεγαλύτερη προθεσμία που έχει δοθεί ποτέ σε υπουργό ελεγχόμενο, λάμβανε έγγραφα απο την αρχή, εξετάστηκαν σειρά μαρτύρων που επιθυμούσε, κατέθεσε αδιάκοπα ακόμη και όταν κουτσομπόλευε για δυο εβδομάδες και μόλις ήρθε η ώρα των ερωτήσεων το «κεντρικό μαγαζί» υπό το φως των παραδικαστικων αποκαλύψεων επέβαλε στο “παραμάγαζο” την αποχώρηση», τονίζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας, στον απόηχο της αποχώρησης του κ. Παπαγγελόπουλου, επισημαίνοντας πως «ο κύριος Τσίπρας διαλέγει τη θυσία Ρασπούτιν για να σώσει τον εαυτό του χωρίς να έχει ψελλίσει τίποτα επί τέσσερις ημέρες τίποτα για τον στενό του φίλο και συνεργάτη Νίκο Παππά».

Κύκλοι της ΝΔ αναφέρουν εξάλλου ότι «ακόμη και μέχρι χθες ο κ. Παπαγγελόπουλος συναινούσε στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατάθεσης του (για Πέμπτη μεσημέρι) και για τη διαδικασία των ερωτήσεων από την προανακριτική επιτροπή. Προφανώς υπό το φόβο του για νέες εις βάρος του αποκαλύψεις και μετά από τα αδιέξοδά του, αποφάσισε να αθετήσει την υπόσχεση που έδωσε».

Προαποφασισμένη η παραπομπή, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά τους, πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, με αφορμή την ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής.

«ΝΔ και ΚΙΝΑΛ αρνήθηκαν εξέταση Σαμαρά και ουσιωδών μαρτύρων. Είχαν προαποφασίσει την παραπομπή Παπαγγελόπουλου», αναφέρουν κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτουν: «η Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της με ένα πραξικόπημα, όπως ακριβώς ξεκίνησε πριν από οκτώ μήνες.

Η πλειοψηφία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν δίστασε να παραβιάσει ακόμη και τα στοιχειώδη δικαιώματα ενός ανθρώπου που κατηγορείται. Παρέκαμψε προκλητικά για μια ακόμη φορά, το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, απορρίπτοντας όλα τα αιτήματα που είχε δικαιωματικά ο πρώην υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δεν ήθελαν την κατ΄αντιπαράσταση εξέταση με τον Αντώνη Σαμαρά, δεν ήθελαν να εξεταστούν ουσιώδεις μάρτυρες μετά την παράνομη διεύρυνση του κατηγορητηρίου.

Έδειξαν από την πρώτη στιγμή ότι η πλειοψηφία έχει προαποφασίσει την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου και μάλιστα χωρίς να το κρύβουν οι υπουργοί της κυβέρνησης καθώς το προανήγγειλαν και από το βήμα της Βουλής.

Το επιχείρημα ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος αποχώρησε από την Προανακριτική γιατί δεν ήθελε να απαντήσει στις ερωτήσεις της πλειοψηφίας, είναι απλά γελοίο. Τους διαψεύδουν τα πρακτικά αλλά και οι διαρροές που οι ίδιοι έκαναν και από τις οποίες φαίνεται ότι οι ερωτήσεις ήταν εκατοντάδες από την πλευρά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ».

Η κατάθεση

Η δημοσιοποίηση του ηχητικού αποσπάσματος της ιδιωτικής συνομιλίας Μιωνή-Παππά εμπίπτει στις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα για το έγκλημα της κατασκοπείας και την παραβίαση μυστικών της Πολιτείας, ανέφερε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, που εξετάστηκε για 6η ημέρα από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής. Στην αναφορά αυτή του κ. Παπαγγελόπουλου συμπίπτουν διαρροές από το Κίνημα Αλλαγής και τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να ταυτίζονται ως προς το ακριβές περιεχόμενο της.

«Η δημοσιοποίηση των πληροφοριών που αφορούν σε Έλληνα και ξένο αξιωματούχο, συνιστά περίπτωση κατασκοπείας για τον κ. Μιωνή», φέρεται να δήλωσε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο οποίος σύμφωνα με πηγές του Κινήματος Αλλαγής, είπε επίσης: «Διαπράχθηκε κατασκοπεία σε βάρος της Ελλάδας και κάποιοι εδώ μέσα συνηγόρησαν. Ακούγεται στο ηχητικό ότι η Μοσάντ μας έχει φλομώσει στις πληροφορίες. Και βεβαίως μπορεί. Κοινοποιείται όμως αυτό; Αυτά, ξέρετε, τα διαβάζουν και άλλες χώρες, εχθρικές στο Ισραήλ. Για να ξέρουμε ποιοι είναι οι εγκληματίες σε αυτή τη χώρα και ποιοι είναι οι πατριώτες».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τη συγκεκριμένη αναφορά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου σχολίασε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Καραγκούνης. «Με βάση αυτά που λέει ο κ. Παπαγγελόπουλος, έγινε κατασκοπεία και από τον κ. Μιωνή και από τον κ. Παππά αφού και οι δύο ήταν στη συνομιλία», είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

«Εγώ καταγγέλλω αυτόν που μαγνητοφώνησε τη συνομιλία», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αποδίδουν στον κ. Παπαγγελόπουλο την εξής φράση: «Με την παράνομη καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Παππά-Μιωνή έχει τελεστεί το έγκλημα της κατασκοπείας (άρθρο 148 παρ.1 και 2), διότι δημοσιοποιήθηκαν παράνομα κρατικά μυστικά, με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους. Αυτό το κατάπτυστο usb έπρεπε να σταλεί απευθείας στον Εισαγγελέα, προτού δημοσιοποιηθεί και μάλιστα από επιτροπή του Κοινοβουλίου», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

«Άρα είναι συνένοχος και ο κ. Παππάς», σχολίασε ο πρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής Ιωάννης Μπούγας.

«Κύριε Πρόεδρε, ο διάλογος δεν είναι κατασκοπεία. Η παράνομη καταγραφή του και η διάδοσή του από τον κ. Μιωνή συνιστά πράξη κατασκοπείας. Καμία ευθύνη δεν έχει ο κ. Παππάς», απάντησε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο ενδεχόμενο να έχει τελεστεί το έγκλημα της κατασκοπείας είχε επισημάνει ο κ. Παπαγγελόπουλος, από την περασμένη Δευτέρα, ημέρα κατά την οποία δημοσιοποιήθηκε το ηχητικό από τη συνομιλία Μιωνή-Παππά. «Ο Σάμπυ Μιωνής, ακούγεται να ζητάει να μάθει ποιοι είναι οι Αμερικανοί πράκτορες που έχουν έρθει εδώ και συζητούν με την Τουλουπάκη για τη φοροδιαφυγή του, για να το “λήξει”, όπως λέει. Εγώ θα μελετήσω τις επόμενες μέρες αν όλη αυτή η ιστορία εμπίπτει και στις διατάξεις περί κατασκοπείας για τον κ. Μιωνή και αν θέτει σε διατάραξη τις διεθνείς σχέσεις της χώρας», έχει δηλώσει στην προανακριτική επιτροπή ο κ. Παπαγγελόπουλος, κατά τη διάρκεια της εξέτασής του.

«Είναι διάχυτες οι απειλές του Mιωνή. Απειλεί με το εβραϊκό λόμπι τον κ. Παππά, μεταξύ αστείου και σοβαρού, απειλεί με τις γνωριμίες του την kυβέρνηση και κυρίως απειλεί ότι θα με στοχοποιήσει προσωπικά, ότι “θα πυροβολήσει εκείνος πρώτος πριν τον πυροβολήσω εγώ”. Προαναγγέλλει γνωμοδότηση του Οκάμπο ως προς το περιεχόμενό της. Απειλεί την Ελλάδα και λέει “θα είναι κακό για την Ελλάδα αν προκαλέσω αυτήν τη γνωμοδότηση”. Όλα αυτά δεν δείχνουν έναν προσχεδιασμό; Όλα αυτά δεν δείχνουν ότι ο Παπαγγελόπουλος δεν έχει εκβιάσει; Αντιθέτως, ο Μιωνής ακούγεται να λέει: “αν δεν τα σταματήσει, θα τα κάνω όλα αυτά”. Αυτός απειλεί, αυτός εκβιάζει», ανέφερε, σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής επιτροπής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και προσέθεσε, σύμφωνα με πηγές της προανακριτικής:

«Ο Μιωνής ακούγεται να τάζει ότι θα τραβήξει τις μηνύσεις του πίσω. Τάζει ότι θα φέρει επενδύσεις. Ζητάει να γίνει πρόξενος για να εξασφαλίσει ασυλία. Αναφέρεται στον Luis Ocampo, τον πρόεδρο του International Criminal Court, για τον οποίο ο επιχειρηματίας λέει στον Νίκο Παππά ότι τον προσέλαβε να έρθει στην Ελλάδα, και απειλεί ο επιχειρηματίας πως ο Οcampo θα βγάλει έκθεση σε βάρος της ελληνικής Δικαιοσύνης αν δεν κλείσουν οι υποθέσεις του. Από το ηχητικό προκύπτει ότι ο Μιωνής απειλούσε πως θα εκδοθεί έκθεση κατά της Ελλάδας. Ότι θα βγουν και θα κατηγορήσουν την Ελλάδα για αντισημιτισμό», γιατί “αυτοί θέλουν να βγάλουν ένταλμα αλλά αυτός δεν θα τους αφήσει να τον γ…”».

Εξάλλου πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στην προανακριτική επιτροπή αποδίδουν στον κ. Παπαγγελόπουλο την εξής φράση: «Το έγκλημα της κατασκοπείας δεν έχει διαπράξει μόνο ο Μιωνής. Το έχουν διαπράξει και αυτοί που διέρρευσαν αυτό το υλικό. Ενδεχομένως και μέλη της προανακριτικής επιτροπής». Οι ίδιες πηγές μεταδίδουν και την εξής αναφορά του κ. Παπαγγελόπουλου στο πρόσωπο του κ. Ρουμπάτη (σ.σ. αναφέρεται στο ηχητικό της συνομιλίας Μιωνή-Παππά): «Ο Ρουμπάτης είναι φίλος μου. Ο Μιωνής εκθέτει τον Ρουμπάτη ότι του είπε -πράγμα που εγώ αμφισβητώ, γιατί ο Μιωνής είναι ψεύτης- ότι ο Μίμης (Παπαγγελόπουλος) είναι αντισημίτης».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος δήλωσε επίσης στην προανακριτική επιτροπή ότι η πρώην εισαγγελέας (σ.σ. πλέον έχει συνταξιοδοτηθεί) Γεωργία Τσατάνη του είχε πει ότι «ο Αντώνης Σαμαράς την πίεζε για την προφυλάκιση του Αγγέλου».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 06:43