search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:17
MENU CLOSE

Κομισιόν: Δεν επηρεάζουν οι ΗΠΑ τις αποφάσεις της ΕΕ για τους ταξιδιώτες

25.06.2020 13:31
Ταμείο Ανάκαμψης: Στο 13% η προκαταβολή με την έγκριση των εθνικών σχεδίων - Media

 

Δεν υπάρχει προς το παρόν απόφαση για τις χώρες που θα συμπεριληφθούν στη λίστα των κρατών από τα οποία θα μπορούν οι ταξιδιώτες να εισέρχονται στην ΕΕ, απάντησε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν Αλνταμπέρ Γενς, ερωτηθείς σχετικά με την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα κράτη μέλη στη σταδιακή άρση των περιορισμών. Το βασικό μας μέλημα είναι η δημόσια υγεία και επίσης να είμαστε σίγουροι ότι οι ταξιδιώτες θα είναι ενήμεροι καθώς προχωρούμε», σημείωσε ο Γενς.

Επιπροσθέτως, σχετικά με το πώς θα αντιδράσει η ΕΕ σε ενδεχόμενη επιβολή δασμών σε ευρωπαϊκά προϊόντα από την πλευρά των ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ερίκ Μαμέρ τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπεισέλθει σε θεωρίες «σε σχέση με το τι αποτελεί κίνητρο για την απόφαση των ΗΠΑ για κυρώσεις σε ευρωπαϊκά προϊόντα» και πρόσθεσε πως το θέμα παραμένει ότι «η ΕΕ έχει μία εσωτερική διαδικασία για να καθορίσει από ποιες χώρες θα ήταν ασφαλές να δεχτεί ταξιδιώτες».

Ο Ερίκ Μαμέρ τόνισε ότι «όποιες αποφάσεις λάβουν ή δεν λάβουν οι ΗΠΑ (σχετικά με τους δασμούς), δεν θα επηρεάσουν τις εσωτερικές διαδικασίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 00:16