search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 07:06
MENU CLOSE

Το συγκινητικό και ανθρώπινο γράμμα του Πάπα Φραγκίσκου στον πιλότο της Formula 1, Αλεξ Ζανάρντι που είναι σε κώμα

25.06.2020 14:28
Το συγκινητικό και ανθρώπινο γράμμα του Πάπα Φραγκίσκου στον πιλότο της Formula 1, Αλεξ Ζανάρντι που είναι σε κώμα  - Media

 

Ο Άλεξ Ζανάρντι ήταν ένας πιλότος της formula 1 πριν από μερικά χρόνια. Κάποια στιγμή είχε ένα φρικτό ατύχημα με το αυτοκίνητο του στην πίστα της Ινδιανάπολις με αποτέλεσμα να χρειαστεί οι γιατροί να του ακρωτηριάσουν και τα δυο του πόδια. 
Ο Ζανάρντι δεν το έβαλε κάτω και άρχισε να ασχολείται με την ποδηλασία. Με ένα ειδικά φτιαγμένο ποδήλατο κατάφερε να γίνει μέχρι και παραολυμπιονίκης και να ανέβει στα υψηλότερα βάθρα. 
Όμως ο Ζανάρντι ήταν και πάλι άτυχος. Σε έναν αγώνα στην Τοσκάνη, τραυματίστηκε άσχημα πέρυσι και από τότε παραμένει σε κώμα στο νοσοκομείο Santa Maria alle Scotte στη Σιένα. Ο Πάπας Φραγκίσκος του έγραψε λοιπόν: «Η ιστορία σας είναι ένα παράδειγμα για το πώς να ξεκινήσετε ξανά μετά από μια ξαφνική διακοπή. Μέσω του αθλητισμού έχετε δείξει πώς να ζήσετε τη ζωή ως πρωταγωνιστής, κάνοντας την αναπηρία ένα μάθημα για την ανθρωπότητα. Σας ευχαριστώ που δώσατε δύναμη σε εκείνους που την είχαν χάσει. Σε αυτήν την οδυνηρή στιγμή είμαι κοντά σας, προσεύχομαι για εσάς και την οικογένειά σας. Είθε ο Κύριος να σας ευλογεί και η Παναγία να σας κρατήσει.»
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33