search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:17
MENU CLOSE

Ζημιές 85,4 εκατ. το α’ τρίμηνο για την Aegean – Μείωση 15% στον κύκλο εργασιών

25.06.2020 16:21
Ζημιές 187,1 εκατ. ευρώ για την Aegean στο εννεάμηνο - Media

 

Μείωση 15% παρουσίασε ο κύκλος εργασιών της AEGEAN, καθώς ανήλθε σε €147,0 εκ.. Η επιβατική κίνηση ανήλθε σε 2,1 εκ. επιβάτες, παρουσιάζοντας μείωση 15% με την εταιρεία να εκτελεί 6% λιγότερες πτήσεις σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Η μείωση στην κίνηση και συνεπακόλουθα στον κύκλο εργασιών προήλθε εξ’ ολοκλήρου από το μήνα Μάρτιο αντιστρέφοντας τη θετική πορεία των δύο προηγούμενων μηνών του έτους.

Οι καθαρές ζημίες μετά από φόρους ανήλθαν σε 85,4 εκ. από 35,2 εκ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Το αποτέλεσμα του πρώτου τριμήνου 2020 επιβαρύνθηκε με αρνητικές αποτιμήσεις παραγώγων αντιστάθμισης κινδύνων ύψους €38,7 εκ., κυρίως από την προαγορά πετρελαίου που δεν θα χρησιμοποιηθεί λόγω της αναστολής του μεγαλύτερου μέρους της δραστηριότητας το δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Ο Δημήτρης Γερογιάννης, Διευθύνων Σύμβουλος, ανέφερε σχετικά: «Τους τελευταίους τέσσερις μήνες ο κλάδος των αερομεταφορών διεθνώς έχει έρθει αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή κρίση. Τον Ιούνιο, μετά και τον μερικό περιορισμό της πανδημίας και την τμηματική άρση των περιορισμών στις μετακινήσεις σε Ελλάδα και διεθνώς, ξεκινήσαμε τη σταδιακή επαναφορά του πτητικού μας έργου όπου και διαφάνηκε μια σταδιακή ανάκαμψη στις πωλήσεις. Σίγουρα οι επόμενοι μήνες διαφαίνονται δύσκολοι και με μεγάλη αβεβαιότητα αφού το επιχειρησιακό μας πλάνο συνδέεται άρρηκτα με τις επιδημιολογικές εξελίξεις».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:10