search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:14
MENU CLOSE

Υπόθεση ψευτογιατρού: «Τάιζε» καρότα και… γαϊδουράγκαθα απελπισμένους καρκινοπαθείς

26.06.2020 06:05
pseftogiatros-fake1

 

Από καρότα και κατσικίσιο γάλα μέχρι… γαϊδουράγκαθα έδινε ως φάρμακο για τον καρκίνο σε ασθενείς ο Νίκος Κοντοστάθης, ο αποκαλούμενος και «ψευτογιατρός», ο οποίος φαίνεται πως εντόπιζε συστηματικά τα θύματά του, αλλάζοντας συνεχώς τοποθεσίες, ώστε να μην γίνεται αντιληπτός και να μην υπάρχει η ό δυνατότητα διασταύρωσης πληροφοριών ανάμεσα σε γνωστούς. Ήδη, οι καταγγελίες για τη δράση του αγγίζουν τις 150 και προέρχονται σχεδόν από όλη την ελληνική επικράτεια.

Σε κάθε περίπτωση, προκαλεί εντύπωση ο βαθμός της πειθούς που ασκούσε ο «ψευτογιατρός» στους απελπισμένους αυτούς ανθρώπους, οι οποίοι αναζητούσαν με κάθε τρόπο το φάρμακο για να ξεπεράσουν τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζαν.

Ο Νίκος Κοντοστάθης εμφανιζόταν ως λάτρης των… φυσικών μεθόδων, καθώς οι οδηγίες του αφορούσαν το ημερήσιο πρόγραμμα διατροφής των ασθενών. Όπως ανέφερε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο ασθενής μπορούσε να καταναλώσει χωριάτικη σαλάτα με φέτα και ρίγανη, ψαρόσουπα, φάβα και να τρώει όσα καρότα θέλει από τις 12:00 το μεσημέρι και μετά. Μάλιστα, ανέφερε στους ασθενείς ότι με το γαϊδουράγκαθο μπορεί να αντιμετωπίσουν τον καρκίνο και ότι έπερεπε να καταναλώνεται από τις 08:00 το πρωί και μετά.

Σε άλλες σημειώσεις του, ο Νίκος Κοντοστάθης έγραψε πως με τη σπιρουλίνα, το μουρουνέλαιο και το κατσικίσιο γάλα θα μπορέσει να αντιμετωπίσει τον καρκίνο. Η παραπάνω συνταγή είχε δοθεί σε ασθενή ο οποίος έπασχε από καρκίνο, με τον ψευτογιατρό μάλιστα, να πείθει το θύμα του να εγκαταλείψει την θεραπεία την οποία πραγματοποιούσε και να εφαρμόσει πιστά τις παραπάνω οδηγίες.

Η δικογραφία περιέχει πολλά από τα mail που έστελνε στους ασθενείς του ο ψευτογιατρός και τα οποία περιέχουν αντίστοιχες «θαυματουργές» συνταγές.

Διαβάστε σχετικά

«Ψευτογιατρός»: Πουλούσε «σωτήριες» ουσίες με κύμινο και μαύρο «γκότσι μπέρι» (Photos | Video)

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 14:13