search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:00
MENU CLOSE

Η NASA κάνει διαγωνισμό σχεδίου για την καλύτερη… και πιο λειτουργική τουαλέτα στο φεγγάρι!

26.06.2020 06:09
Η NASA κάνει διαγωνισμό σχεδίου για την καλύτερη... και πιο λειτουργική τουαλέτα στο φεγγάρι! - Media

Έναν διαφορετικό διαγωνισμό ξεκίνησε η NASA καλώντας όσους έχουν έμπνευση να υποβάλουν σχέδια για νέες και πρωτοποριακές λύσεις σχετικά με την αφόδευση στο φεγγάρι

Με τον διαγωνισμό Lunar Loo Challenge η αμερικανική υπηρεσία διαστήματος ελπίζει ότι θα λάβει ιδέες για το πώς θα πηγαίνουν οι αστροναύτες τουαλέτα.

«Προφανώς και δεν είναι το πρώτο θέμα που μας απασχολεί. Δεν επιστρέφουμε στο φεγγάρι για να έχουμε να λέμε ότι “πήγαμε τουαλέτα” αλλά δεν θέλουμε και καταστάσεις όπως αυτές που έχουμε ζήσει στο παρελθόν» δήλωσε ο project manager Μάικ Ιντερμπαρτόλο.

Το χρηματικό έπαθλο για την καλύτερη ιδέα που θα εφαρμοστεί στην αποστολή Artemis, το πρόγραμμα για την προσελήνωση της πρώτης γυναίκας και του επόμενου άνδρα έως το 2024, ορίστηκε στα 35.000 δολάρια.

Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα οι παλαιότεροι στην NASA θυμούνται ακόμα τα προβλήματα στις αποστολές Apollo όταν αστροναύτες χρησιμοποιούσαν σακούλες που κολλούσαν με ταινία, πρακτική που ορισμένες φορές δεν ήταν και πολύ… ακριβής.

Μνημειώδης είναι η φράση αστροναύτη που έχει αποτυπωθεί στα αρχεία καταγραφής των διαλόγων των πληρωμάτων: «Πώς βρέθηκε αυτό εδώ; Μια κ@@@α πετάει εδώ μέσα».

Το ζητούμενο για τη NASA είναι να βρεθεί ένας μηχανισμός που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι αστροναύτες στο φεγγάρι όπου η βαρύτητα είναι το 1/6 αυτής στη Γη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 23:00