search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:05
MENU CLOSE

Βρούτσης: Προανήγγειλε συνέντευξη τύπου σε …εκπομπή του ΣΚΑΪ! – Τηλεπάραθυρα αντί για ενημέρωση (Video)

26.06.2020 10:14
Βρούτσης: Προανήγγειλε συνέντευξη τύπου σε ...εκπομπή του ΣΚΑΪ! - Τηλεπάραθυρα αντί για ενημέρωση (Video) - Media

 

Πρωτοπόρος εμφανίζεται ο υπουργός (προς το παρόν) Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, καθώς όπως καταγγέλλουν δημοσιογράφοι αντί να δώσει ως είθισται συνέντευξη τύπου στο υπουργείο, ενημερώνει για πολύ σοβαρά ζητήματα της εργασίας σε τηλεοπτικά πάνελ και συγκεκριμένα στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, οι διαπιστευμένοι συντάκτες του υπουργείου έχουν λάβει επανειλημμένως γραπτά μηνύματα για την παρουσία του υπουργού σε εκπομπές και κυρίως του ΣΚΑΪ, εκεί που γνωρίζει δηλαδή ότι κανείς δεν θα τον «στριμώξει» καθώς Οικονόμου και παραλίγο υποψήφιος με τη ΝΔ, Αυτιάς, τοποθετούνται συνεχώς και εμφανώς υπέρ της κυβέρνησης, τυφλά και σε κάθε περίσταση.

«Αύριο στις 8.30 π.μ. ο Υπ. Εργασίας, Γ. Βρούτσης, θα παραχωρήσει συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Δ. Οικονόμου».

Ανάλογο μήνυμα, προανήγγειλε για άλλη ημέρα, «συνέντευξη του Γ. Βρούτση στον ΣΚΑΪ και στον Γ. Αυτιά, στις 8.30 π.μ.». Όπως αναφέρει σε πολύ εύστοχο σχόλιό της η δημοσιογράφος της ΕΦΣΥΝ Χρ. Κοψίνη, εκεί μάθαμε για την καταβολή των επικουρικών τον Ιούλιο.

Φαίνεται πως με την παρούσα κυβέρνηση πολλά αλλάζουν και στον τρόπο με τον οποίο καλούνται να ασκήσουν το επάγγελμά τους οι δημοσιογράφοι αλλά και στους όρους υπό τους οποίους διαμορφώνεται η ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτιών. Ειδικά ο κ. Βρούτσης έχει την απαίτηση οι διαπιστευμένοι συντάκτες του υπουργείου του να ξυπνούν πρωί πρωί,  να ανοίγουν την τηλεόρασή τους, να συντονίζονται στον… ΣΚΑΪ και να στήνουν αυτί για να ακούσουν τι θα εξαγγείλει, εάν θα βγάλει κάποια είδηση ή απλώς θα κάνει την πολιτική του περατσάδα σε δημόσια θέα και χωρίς καμιά αλληλεπίδραση ή ἑνοχλητική”ερώτηση, προστατευμένος πολιτικά στο «αποστειρωμένο» φιλοκυβερνητικό κανάλι του Φαλήρου. Και έτσι να βγαίνει η είδηση και το «ψωμάκι» του επαγγελματία δημοσιογράφου…

Εδώ θα αντιγράψουμε την Χρ. Κοψίνη, η οποία σχολιάζει τα εξής:

«Ο κ. Βρούτσης ξεπέρασε τα όρια (…) είναι η πρώτη φορά που ένας πολιτικός αγνοεί επιδεικτικά το σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται στον τομέα της ενημέρωσης των εργασιακών και ασφαλιστικών θεμάτων. Κατάργησε τον θεσμό της συγκροτημένης ενημέρωσης με συνεντεύξεις Τύπου που σεβάστηκαν ευλαβικά όλοι οι προκάτοχοί του. Ισως γιατί φοβάται τις μη αναμενόμενες ερωτήσεις. Ισως γιατί θεωρεί περιττή την παρουσία δημοσιογράφων που δεν εγκρίνει. Και γι’ αυτό δεν φταίει ο κορονοϊός. Από την ημέρα που ανέλαβε το τιμόνι του υπουργείου δεν έχει κάνει ούτε μία συνέντευξη Τύπου. Πέρασε ασφαλιστικό νομοσχέδιο χωρίς συγκροτημένη και επίσημη ενημέρωση, μόνο με διαρροές»….

Ο υπουργός Εργασίας θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί επιλέγει να απαντά μόνο σε ασφαλές φιλοκυβερνητικό περιβάλλον και σε επιλεγμένους, έναν ή δυο, δημοσιογράφους, που εργάζονται σε κανάλια τα οποία στηρίζουν άκριτα το κυβερνητικό έργο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 20:04