search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:08
MENU CLOSE

Πόσο προσέχετε τον εαυτό σας;

27.06.2020 15:31
Πόσο προσέχετε τον εαυτό σας; - Media

 

Πως επιλέγετε να ζείτε; Τρώτε υγιεινά; Γυμνάζεστε τακτικά; Κοιμάστε αρκετά;

Αν απαντήσατε ναι σε όλες τις ερωτήσεις, τότε σίγουρα προσέχετε τον εαυτό σας!

Πράγματι, η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή, συνδυαστικά με τακτική σωματική άσκηση έχει αποδειχθεί από αναρίθμητες μελέτες ότι αποτελεί την καλύτερη τακτική για να προλάβετε την εμφάνιση πολλών χρόνιων νοσημάτων, όπως ο σακχαρώδης διαβήτης, η παχυσαρκία και η υπέρταση. Φυσικά, η αποφυγή του καπνίσματος και η μέτρια και συνετή κατανάλωση αλκοόλ αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για ένα υγιεινό τρόπο ζωής. Επίσης, η επαρκής ξεκούραση, με ένα σταθερό κύκλο ύπνου-αφύπνισης, έχει ευεργετική επίδραση στη σωματική και ψυχική αποφόρτιση και στη διαχείριση του καθημερινού στρες που βιώνουμε.

Αλλά και πάλι, πρέπει και κάτι ακόμα να κάνετε για προσέχετε ουσιαστικά την υγεία σας. Να μην αμελείτε το ετήσιο check-up σας και τις τακτικές επισκέψεις στον θεράποντα ιατρό σας για να συζητάτε μαζί του καθετί που σας απασχολεί αναφορικά με την υγεία σας. Και φυσικά να έχετε άμεση πρόσβαση σε διαγνωστικές εξετάσεις αλλά και νοσοκομειακή φροντίδα εάν αυτή κριθεί αναγκαία.

Αν προσέχετε λοιπόν ουσιαστικά τον εαυτό σας, τότε σίγουρα πρέπει να έχετε ως κύριο μέλημά σας την διασφάλιση της φροντίδας της υγείας σας.

Πηγή: ygeiamou.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:08