search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:16
MENU CLOSE

Κρήτη: Διήμερη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη σωτηρία δύο κουταβιών

28.06.2020 15:26
Κρήτη: Διήμερη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τη σωτηρία δύο κουταβιών - Media

 

Σωτήρια για δύο κουταβάκια που βρίσκονταν σε μεγάλο κίνδυνο στην περιοχή της Βαγιωνιάς υπήρξε η παρέμβαση ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αλλά και της 3ης ΕΜΑΚ που έστησαν διήμερη επιχείρηση, τόσο το βράδυ του Σαββάτου όσο και το πρωί της Κυριακής.

Μέλη του Σωματείου “Ζωόφιλη Δράση” διαπίστωσαν το βράδυ του Σαββάτου ότι το ένα από τα δύο σκυλάκια είχε πέσει σε βαθύ χαντάκι με νερό, και το δεύτερο σε δημοτικό πηγάδι της περιοχής. Άμεσα, πυροσβέστες από το Κλιμάκιο της Πόμπιας έσπευσαν στο σημείο και κατάφεραν να διασώσουν το σκυλί που είχε πέσει στο χαντάκι.

Βαγιωνιά

Το δεύτερο ωστόσο κουτάβι που αντιμετώπιζε και τον μεγαλύτερο κίνδυνο είχε πέσει στο πηγάδι βάθους πολλών μέτρων και χρειαζόταν επιχείρηση με εξοπλισμό για να ανασυρθεί με ασφάλεια από τον πυθμένα του. Το ευτύχημα ήταν ότι το πηγάδι δεν είχε νερό και το σκυλάκι κατά την πτώση του δεν είχε υποστεί τραυματισμό.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ζωόφιλοι έριξαν στο πηγάδι τροφή και με σκοινί “κατέβασαν” ένα δοχείο με νερό, ενώ το πρωί της Κυριακής πλέον κατέφθασε στο σημείο κλιμάκιο της 3ης ΕΜΑΚ.

Βαγιωνιά

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανάρτηση της Ζωόφιλης Δράσης στο Facebook η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να βγάλουν από το βαθύ πηγάδι σώο και το δεύτερο κουταβάκι.

Βαγιωνιά

Πηγή: cretalive.gr, Φωτογραφίες: Facebook ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 14:15