search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:31
MENU CLOSE

Νέα τουρκική πρόκληση

19.08.2012 10:55
Νέα τουρκική πρόκληση - Media

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

Στη Ζουράφα,μια βραχονησίδα,κοντά στη Θάσο,υπήρχε ένα φάρος με ελληνική σημαία Για να προειδοποιεί τους ταξιδιώτες για επικείμενες τρικυμίες και να τονίζει την ελληνικότητα Της νησίδας.

Γράφει ο Νεκτάριος Κατσιλιώτης Ιστορικός-Εκδότης

Στη Ζουράφα,μια βραχονησίδα,κοντά στη Θάσο,υπήρχε ένα φάρος με ελληνική σημαία Για να προειδοποιεί τους ταξιδιώτες για επικείμενες τρικυμίες και να τονίζει την ελληνικότητα Της νησίδας.Ξαφνικά ο φάρος γκρεμίστηκε στη θάλασσα και η σημαία έπαψε να κυματίζει στα Περήφανα νερά του Αιγαίου.Οι δημοτικές αρχές πήγαν να ξαναφτιάξουν τον φάρο και να βάλουν Την σημαία,αλλά οι Τούρκοι έβαλαν βέτο με τον ισχυρισμό ότι η Ζουράφα ανήκει στη γκρίζα ζώνη του Αιγαίου και επομένως είναι ουδέτερο νησί. Η Ελλάδα κοντεύει να αποκτήσει σοβαρό πρόβλημα στη καρδιά του Β.Αιγαίου εξαιτίας της Σύμβασης της Μαδρίτης το 1997.Η μόνη ίσως λύση είναι να γίνει άρση της συνθήκης στο διεθνές δικαστήριο με το αιτιολογικό ότι ο τότε πρωθυπουργός έπεσε θύμα εκβιασμού.

(Τα κείμενα των «Ρεπόρτερ στο δρόμο» δεν υφίστανται επεξεργασία και εκφράζουν τις απόψεις των συντακτών τους)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:31