search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:49
MENU CLOSE

Μιλάει η ΝΔ για παρακράτος και δεν ντρέπεται

29.06.2020 07:04

 

 

Μπόχα και δυσωδία  έχει κατακλύσει  την πολιτική ζωή του τόπου . Μία μπόχα που «βγαίνει» από τα συρτάρια της ΕΥΠ και έχει ως στόχο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που όπως φαίνεται αποτελεί το μοναδικό εμπόδιο στην επέλαση της σκληρής δεξιάς του Κυριάκου Μητσοτάκη τα δύσκολα χρόνια που έρχονται.

Είναι σίγουρο ότι πολλοί από αυτούς που ψήφισαν τον αρχηγό της ΝΔ για πρωθυπουργό θα αναρωτιούνται σήμερα που πήγε εκείνος ο  φιλελεύθερος πολιτικός , ο  μοντέρνος δεξιός που λάνρασε η ΝΔ προεκλογικά θέλοντας να παρουσιάσει έναν Ευρωπαίο ηγέτη.  Έναν νέο Μητσοτάκη με μοντέρνα  μυαλά  και άλλες  πρακτικές .

Τελικά εκ του αποτελέσματος δεν άλλαξε τίποτα. Με τις ίδιες πρακτικές του πατέρα του ο πρωθυπουργός  προσπαθεί να χτυπήσει τον πολιτικό του αντίπαλο τώρα που ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται να είναι στριμωγμένος στην γωνία.

Γιατί είτε το θέλουν στο ΣΥΡΙΖΑ είτε όχι η συνομιλία Παππά- Μιωνή  έβαλε υπό αμφισβήτηση το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς. Γιατί  στην  πραγματικότητα τα επιζήμια στην ιστορία δεν ήταν αυτά που έλεγε ο Νίκος Παππάς αλλά το πώς τα έλεγε.  Και τα έλεγε με επιπολαιότητα και αλαζονεία. Τα έλεγε με αγοραίο μάγκικο τρόπο που σε τίποτα δεν έχει να κάνει με το στυλ της αριστεράς.

Αυτή είναι η αλήθεια. Όπως επίσης αλήθεια είναι ότι ο Νίκος Παππάς δε εμπλέκεται σε άλλου είδους συναλλαγές ή γεγονότα  και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι πουλούσε …φύκια για μεταξωτές κορδέλες.  Μπορεί δηλαδή κάποιος να τον κατηγορήσει για επιπολαιότητα όχι όμως για λαμογιά.

Όσοι όμως πιστεύουν ότι η ΝΔ άνοιξε τον « βόθρο» της ΕΥΠ μόνο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε  την λίστα των ΜΜΕ με τα ποσά που πήραν κάνει λάθος. Το σχέδιο προφανώς είναι άλλο.

Καθώς η κυβέρνηση βλέπει να νούμερα της ύφεσης να ανεβαίνουν με ραγδαία ταχύτητα και καθώς οι γνώστες των εθνικών θεμάτων στοιχηματίζουν ότι μέσα στο φθινόπωρο θα υπάρξει επεισόδιο με την Τουρκία , ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται ότι ξανασκέπτεται το θέμα των εκλογών.

Κάποιοι ισχυρίζονται ότι πάγωσε το θέμα του ανασχηματισμού για να μην δυσαρεστήσει   βουλευτές  κόμμα του . Την ίδια στιγμή οι συνεργάτες του θεωρούν ότι είναι η κατάλληλη ώρα να επιφέρουν ένα καίριο χτύπημα στον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ότι και να λένε στις δημοσκοπήσεις παραμένει ο νέος  έντιμος πολιτικός, το καλό παιδί της διπλανής πόρτας.

Όλοι ξέρουν άλλωστε ότι το βασικό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ίδιος ο αρχηγός του. Γι αυτό άλλωστε όλα τα στελέχη της ΝΔ προσπαθούν να τον εμπλέξουν σε όλες τα ιστορίες που μέσα από παρακρατικούς μηχανισμούς βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Και για ένα λεπτό σταματήστε και σκεφτείτε αυτό.  Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούσε το παράρτημα της ΝΔ στην ΕΥΠ τον τότε πρωθυπουργό. Και το λέει αυτό η κυβέρνηση και δεν ντρέπεται.

Μόνο που στο Μέγαρο Μαξίμου ξεχνούν  βασικά κομμάτια τη σύγχρονης ιστορίας. Ότι δεν υπάρχει μόνο το 1989 αλλά και το 1993…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:43