search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:46
MENU CLOSE

Ελληνικό: «Δαγκάνες» και γερανοί έπιασαν δουλειά, το γκρέμισμα κτιρίων ξεκινά (Photos)

29.06.2020 09:42
elliniko2.jpg

 

Ξεκίνησαν οι πολυθρύλητες διαδικασίες καταδάφισης των κτιρίων στο Ελληνικό με μηχανήματα που από το πρωί καθαρίζουν τους χώρους περιμετρικά των κτισμάτων.

Πάντως τα επίσημα εγκαίνια του εργοταξίου έχουν προσδιοριστεί περίπου για τις αρχές Ιουλίου, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του αρμόδιου υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με την απόφαση της κυβέρνησης που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, δίδεται η άδεια να κατεδαφιστουν τα πρώτα πέντε κτίρια. Πρόκειται κατ ουσίαν για ένα σύμπλεγμα συνδεομενων κτιρίων ακριβώς δίπλα απ τις εγκαταστάσεις του πρώην δυτικού αερολιμενα όπως φαίνεται απ τα επίσημα τοπογραφικά διαγράμματα του Παραρτήματος Β΄ του ν. 4663/2020. Πρόκειται για τα κτίρια με αριθμό από 294 μέχρι και 298.

ellhniko_3

Η πρώτη φάση του έργου είναι ο καθαρισμός του χώρου και οι κατεδαφίσεις και θα κρατήσει περίπου 3,5 χρόνια. Σε αυτό το διάστημα, σύμφωνα με το master plan, θα χτιστεί το καζίνο, τα δύο ξενοδοχεία και κάποιοι ουρανοξύστες με γραφεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:46