search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:28
MENU CLOSE

Αμφισβητείται ο «Καλλικράτης» από πέντε μεγάλα νησιά…

20.08.2012 07:47
oldphotos13454489772.jpg

Η κατάσταση σε πέντε από τα μεγαλύτερα νησιά της χώρας, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα, τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη και τη Σάμο, έχει φθάσει στα άκρα λόγω των ρυθμίσεων του «Καλλικράτη» και την εμμονή Ραγκούση ότι σε όλα τα νησιά (μικρά ή μεγάλα) θα πρέπει να δημιουργηθεί μόνο ένας δήμος! 

Η κατάσταση σε πέντε από τα μεγαλύτερα νησιά της χώρας, την Κεφαλονιά, την Κέρκυρα, τη Ρόδο, τη Μυτιλήνη και τη Σάμο, έχει φθάσει στα άκρα λόγω των ρυθμίσεων του «Καλλικράτη» και την εμμονή Ραγκούση ότι σε όλα τα νησιά (μικρά ή μεγάλα) θα πρέπει να δημιουργηθεί μόνο ένας δήμος! Σήμερα, εν μέσω και της οικονομικής κρίσης, η υποβάθμιση στα νησιά αυτά είναι πλέον φανερή. Δυσλειτουργίες υπηρεσιών, ιδιαίτερα αυτή της αποκομιδής σκουπιδιών, και ταλαιπωρία πολιτών που πρέπει να μετακινούνται προς την έδρα του δήμου δεκάδες χιλιόμετρα πυροδοτούν γκρίνια και τοπικές κόντρες.

Ακόμη υπάρχει μια εντυπωσιακή αποξένωση των κατοίκων που μένουν εκτός της έδρας του δήμου από τη δημοτική αρχή, παρόμοια της οποίας δεν υπήρχε ποτέ. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης το 2010 προς τιμή του είχε αρνηθεί να συμφωνήσει με τους δή­μους – μαμούθ του «Καλλικράτη». Τώρα είναι ώρα να τεθεί το θέμα επί τάπητος. Οι κά­τοικοι στα νησιά αυτά έχουν ήδη υπερβεί τα όριά τους… ΠανΚ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 15:27