search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:08
MENU CLOSE

«Κόκκινος συναγερμός» για τα εισαγόμενα κρούσματα κορωνοϊού (Video)

29.06.2020 18:25
Κορωνοϊός: Μοιάζει να κάμπτεται η πανδημία - 46 οι νεκροί, μόλις 262 τα νέα κρούσματα - Παραμένουν 473 οι διασωληνωμένοι - Media
 
Ανησυχία στους αρμόδιους επιστήμονες υγείας προκαλούν οι τοπικές εξάρσεις του κορωνοϊού και τα εισαγόμενα κρούσματα εν όψει του ανοίγματος των πτήσεων από το εξωτερικό την 1η Ιουλίου. Η ανησυχία αυτή ενισχύεται από το γεγονός, ότι αρκετοί από τους επισκέπτες που ανιχνεύονται θετικοί στον ιό είναι ασυμπτωματικοί.
 
Όπως ανακοινώθηκε από τον ΕΟΔΥ, σήμερα εντοπίστηκαν 15 νέα κρούσματα στη χώρα, τα τρία εκ των οποίων ήταν εισαγόμενα, ενώ όπως ανέφερε το δελτίου ειδήσεων του Mega, aπό τις 15 Ιουνίου που η χώρα άνοιξε μερικώς στον τουρισμό, τα εισαγόμενα κρούσματα είναι καθημερινό φαινόμενο.
 
Ενδεικτικά, την τελευταία εβδομάδα επιβεβαιώθηκαν 110 κρούσματα της νόσου, τα 34 από τα οποία αφορούσαν σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό. Μεταξύ αυτών, 4 στη Σύρο, 1 στην Ίο και ένα στην Πάρο. Οι ειδικοί αναμένουν σημαντική αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων από την 1η Ιουλίου, αφού πολλές από τις χώρες στις οποίες θα ανοίξουμε τα σύνορά μας, γνωρίζουν έξαρση του κορονοϊού.
 
Οι τοπικές επιδημίες που παρατηρούνται σε διάφορες περιοχές της χώρας τελευταία, είναι ένας ακόμα λόγος ανησυχίας για τους ειδικούς. Τα «ορφανά» κρούσματα σε Καρδίτσα και Θεσπρωτία, είναι στο μικροσκόπιο των επιστημόνων, που διενεργούν εξαντλητικά τεστ για να βεβαιωθούν ότι δεν υπάρχει διασπορά στην κοινότητα.
 
Προβληματισμό συνεχίζουν να προκαλούν στις αρχές οι συρροές σε Ροδόπη και Ξάνθη. Για τους επιστήμονες οι πανδημίες είναι φαινόμενα που ακολουθούν κύκλους. Ο χρόνος και ο τρόπος με τον οποίο θα επανέλθουν, όμως, εξαρτάται από την εφαρμογή των μέτρων.
 
Αν και ένα δεύτερο κύμα πανδημίας εκτιμάται ότι θα πλήξει πιθανά τη χώρα μας το φθινόπωρο, οι ειδικοί δεν αποκλείουν την πιθανότητα αυτό να συμβεί νωρίτερα, ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι, εφιστώντας την προσοχή όλων μας στην τήρηση των αποστάσεων και στη χρήση των ατομικών μέσων προστασίας.
 

Πηγή: tvxs.gr / Mega Channel
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 14:03