search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:13
MENU CLOSE

Λάρισα: Σάλος από την απειλή ευθανασίας σε παραμελημένο σκύλο που δάγκωσε μέλος της οικογένειας (Photos)

30.06.2020 11:50
Λάρισα: Σάλος από την απειλή ευθανασίας σε παραμελημένο σκύλο που δάγκωσε μέλος της οικογένειας (Photos) - Media

 

Σάλος δημιουργήθηκε από τη φερόμενη πρόθεση μίας οικογένειας να κάνει ευθανασία στον σκύλο της, επειδή δάγκωσε ένα μέλος της, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως.

Πρόκειται για έναν πανέμορφο λευκό ποιμενικό, που «ζούσε» με την οικογένεια στη Λάρισα, κάτω από μάλλον αδιευκρίνιστες συνθήκες, και ο οποίος φέρεται να δάγκωσε τον πατέρα, με αποτέλεσμα να κλειστεί ραντεβού με κτηνίατρο (!) για να του γίνει ευθανασία.

Στην αρχική ανάρτηση που ανέβασε στο Facebook ο Φιλοζωϊκός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ, αναφερόταν:

«Μήνυμα από κάτοικο Λάρισας: <<Καλησπέρα. Επικοινωνώ μαζί σας σε κατάσταση απελπισίας. Ο Μούργος, λευκος ελληνικός ποιμενικός αστειρωτος 6 ετών ζει μαζί μας εδώ και 5 χρόνια. Μετά από μια πολύ μεγάλη ιστορια… εκδηλωσε επιθετικότητα προς τον άντρα μου και τελικά τον δάγκωσε αρκετά σοβαρά στο χέρι πριν λίγες μέρες… Καθώς μετά από επικοινωνία μας με 6 εκπαιδευτές μάθαμε ότι πιθανότατα δεν θα είναι ποτέ ασφαλής για τον άνθρωπο που δάγκωσε αποφασίστηκε να μη μείνει άλλο στο σπίτι μας. Αν δεν βρεθεί κάποιος άνθρωπος ή οργανισμός να τον πάρει, έχει ήδη προγραμματιστεί η ευθανασία του για την Τρίτη 30/6 στις 8 το πρωί. Είμαι διατεθειμένη να συνεισφέρω στα όποια έξοδα μεταφοράς, στείρωσης, εκπαίδευσης του. Αλλά δε μπορώ να τον κρατήσω σπίτι… Αν μπορειτε να βοηθήσετε άμεσα»

Στη συνέχεια, προφανώς μετά την αντίδραση των εθελοντών, το «ραντεβού της ευθανασίας» ακυρώθηκε και μετατράπηκε σε ραντεβού για στείρωση, κάτι που θα έπρεπε να είχε γίνει έτσι κι αλλιώς εδώ και χρόνια.

Δείτε τις σχετικές αναρτήσεις:

 

Η ιστορία δημιουργει πολλά ερωτήματα, τόσο για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσε ο σκύλος, όσο και για το γιατί και πώς έφτασε να δαγκώσει, αλλά και για την «καταδικαστική» απόφαση των έξι εκπαιδευτών που, σύμφωνα με τις αναρτήσεις, ρωτήθηκαν και αποφάνθηκαν ότι δεν μπορεί να υπάρξει πρόοδος μαζί του. Και, βέβαια, για το πώς είναι δυνατόν κτηνίατρος να δέχθηκε να κάνει ευθανασία σε ένα ζώο που δεν είχε παθολογικά προβλήματα υγείας.

Το παρασκήνιο

Μία εικόνα για το ποιό είναι το παρασκήνιο πίσω από τη ζωή του Μούργου ή Snow, δίνει η ανάρτηση της ομάδας Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Δίου-Ολύμπου “ο Περίτας” , σύμφωνα με την οποία: «Ο Snow βρέθηκε αδέσποτος στην περιοχή τής Λάρισας όταν ήταν ένα χρονών περίπου. Οι άνθρωποι πού τον ταΐζαν αποφάσισαν να τον κρατήσουν χωρίς να γνωρίζουν την ευθύνη το να έχεις ένα ζώο συντροφιάς.
Τον είχαν για τουλάχιστον 4 χρόνια συνέχεια δεμένο και ο άνθρωπος πού τον τάιζε δεν τού συμπεριφεροταν καλά ίσως και να τον χτύπουσε κάποιες φορές με αποτέλεσμα το ζώο κάποια στιγμή να προστατέψει τον εαυτό τού.
Αργότερα ο snow αρρώστησε οπότε τον μετέφεραν στην πίσω αυλή και έτσι έχασε και την επαφή με το κόσμο. Αφού περνούσαν τα χρόνια το ζώο έφτασε περίπου 6 χρονών δεν εκπαιδεύτηκε ποτέ και σε αυτά τα χρόνια υπέστη παθητική κακοποίηση αφού ήταν συνέχεια δεμένος.
Τώρα άρχισε αγριεύει στον κύριο που τον τάιζει με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον χειριστεί και αποφάσισαν να τού γίνει ευθανασία την άλλη βδομάδα.
Έχουμε ένα ζώο πού απλά προστατεύει τον εαυτό τού και όμως πάλι είναι το μόνο θύμα.
Είναι πολύ μικρό το διάστημα πού έχουμε για να βρούμε υιοθεσία αλλά ψάχνουμε έστω φιλοξενία.»

Ευτυχώς για όλους, κινητοποιήθηκαν εθελοντές από τη Λάρισα και από τις Σέρρες, προκειμένου να βρεθεί φιλοξενία και τελικά υιοθεσία για τον κούκλο, με την ελπίδα ότι, με τη βοήθεια και εκπαιδευτών, θα ξεπεράσει τα προβλήματα που του δημιούργησαν οι συνθήκες παραμέλησης στις οποίες έχει ζήσει και θα βρεθεί ένα σπίτι να τον αγαπήσει όπως του αξίζει.

Αν ενδιαφέρεστε να βοηθήσετε επικοινωνήστε με τις σελίδες Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών ΦΟΣ, Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Δίου-Ολύμπου “ο Περίτας” και Σύλλογος Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας “Ελεύθερος”.

Εμείς, από την πλευρά μας, θα επισημάνουμε ξανά το αυτονόητο: Τα σκυλιά δεν είναι ούτε παιχνίδια, ούτε αντικείμενα, ούτε άψυχα όντα για να ζουν δεμένα με αλυσίδες και χρειάζονται αγάπη, συνεχή φροντίδα, κοινωνικοποίηση και πολλές φορές εκπαίδευση. Αν κάποιος δεν είναι διατεθειμένος να καταναλώσει χρόνο και αγάπη καλύτερα να μην πάρει ζωάκι και να το αφήσει σε αυτούς που μπορούν να το εκτιμήσουν…

Και φυσικά η ευθανασία δεν είναι λύση αν δεν συντρέχουν θέματα υγείας και οι κτηνίατροι είναι υποχρεωμένοι να εξαντλούν κάθε περιθώριο πριν δεχθούν κάτι τέτοιο.

Πηγή: zoon

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:44