06/03/2021 10:05:40

Ζαχαράκη: Δέχομαι έντονη κριτική από τον πατέρα μου

Ζαχαράκη: Δέχομαι έντονη κριτική από τον πατέρα μου - Media

Η Σ. Ζαχαράκη μίλησε στο Mega για την προϋπηρεσία εκπαιδευτικού που είχε προτού αναλάβει καθήκοντα υφυπουργού. Ήταν καθηγήτρια Αγγλικών και αναφέρθηκε στα 11 χρόνια προϋπηρεσίας που είχε σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, ιδιότητα που έχει άμεση σχέση με την σημερινή ιδιότητα της ως υφυπουργού Παιδείας.

Όπως είπε μάλιστα η κ. Ζαχαράκη, στο παρελθόν είχε αλλάξει πολλές δουλειές.

Έκανε αναδρομή στα φοιτητικά της χρόνια και στην περίοδο κατά την οποία είχε περάσει από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, αλλά και στο πώς της δόθηκε η ευκαιρία να ασχοληθεί με την πολιτική, όταν το 2016 ο Κ. Μητσοτάκης της ανέθεσε χρέη αναπληρώτριας εκπροσώπου Τύπου του κόμματος.

Θυμήθηκε πόσο δύσκολη ήταν για την ίδια η πρωτόγνωρη κατάσταση να βρίσκεται απέναντι από μια κάμερα και το «τεράστιο στρες» που βίωσε.

Από την άλλη πλευρά περιέγραψε την συγκίνηση που ένιωσε η οικογένειά της όταν ορκίστηκε υφυπουργός, ενώ αποκάλυψε ότι συχνά δέχεται έντονη κριτική πάνω στα ζητήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης από τον πατέρα της, που και ο ίδιος ήταν εκπαιδευτικός, διευθυντής σε Τεχνικό Λύκειο.

Θυμήθηκε επίσης τα μαθητικά της χρόνια και είπε ότι ήταν «καλή μαθήτρια αλλά όχι "σπασικλάκι"».

Αποκάλυψε επίσης ποια είναι τα θέματα που απασχολούν τα παιδιά όταν συζητά μαζί τους, ένα από τα οποία είναι και το δυσβάστακτο φορτίο της σχολικής τσάντας.

Τέλος αναφέρθηκε στο διάστημα της καραντίνας και στην εμπειρία που απέκτησε το υπουργείο αναφορικά με την τηλεκπαίδευση κάτι που θα δώσει ένα πλεονέκτημα και μια παρακαταθήκη για το μέλλον και την επόμενη σχολική χρονιά.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.