search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:32
MENU CLOSE

Καλιφόρνια: Έκρηξη κρουσμάτων στις φυλακές – Θετικοί περισσότεροι από 1.000 κρατούμενοι

30.06.2020 19:46
Καλιφόρνια: Έκρηξη κρουσμάτων στις φυλακές - Θετικοί περισσότεροι από 1.000 κρατούμενοι - Media

 

Τα κρούσματα Covid-19 εκτοξεύτηκαν πρόσφατα στην παλαιότερη φυλακή της Καλιφόρνιας, στο Σαν Κουέντιν, όπου περισσότεροι από 1.000 κρατούμενοι διαγνώστηκαν θετικοί με τον νέο κορονοϊό, έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.

«Είναι ένα από τα θέματα που μας ανησυχούν βαθιά αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο κυβερνήτης Γκάβιν Νιούσαμ, υπογραμμίζοντας πως το 42% των περίπου 3.500 κρατουμένων του σωφρονιστικού ιδρύματος San Quentin, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, θεωρείται «ιατρικώς ευάλωτο».

Σε αντίθεση με άλλες φυλακές της πολιτείας, εκείνη του Σαν Κουέντιν δεν είχε πληγεί από τον νέο κορονοϊό, έως τις αρχές Ιουνίου. Όμως, οι μεταγωγές ασθενών από φυλακές όπου είχαν καταγραφεί πολλά κρούσματα, όπως εκείνης του Τσίνο, φαίνεται πως είχαν αποτέλεσμα την έξαρση της επιδημίας.

«Δυστυχώς, ήλθαν χωρίς να έχουν υποβληθεί σε εξετάσεις», είπε στο ραδιοφωνικό δίκτυο NPR ο γιατρός Ματ Ουίλις, διευθυντής υγείας της κομητείας Μάριν, όπου βρίσκεται η φυλακή.

Το κέντρο κράτησης του Τσίνο, κοντά στο Λος Άντζελες, ήταν γνωστή εστία της Covid-19 στην αρχή της επιδημίας. Περισσότεροι από 500 κρατούμενοι διαγνώστηκαν με τη νόσο και 16 πέθαναν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:31