search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:40
MENU CLOSE

Νύχια που σπάνε εύκολα; Δες τι μπορεί να φταίει

01.07.2020 11:29
Κέντρα Αισθητικής: Ανοίγουν από Τρίτη - Πέτσας: Καλύτερα με κανόνες παρά «μαύρη εργασία» - Media

 

Τα νύχια αναπτύσσονται από τη ρίζα τους, η οποία βρίσκεται κάτω από την πτυχή της επιδερμίδας που βλέπουμε, όπου υπάρχουν εξειδικευμένα δερματικά κύτταρα τα οποία πολλαπλασιάζονται συνεχώς.

Οι λόγοι που σπάνε και ξεφλουδίζουν τα νύχια είναι πολλοί και σχετίζονται με παθολογικές και μη καταστάσεις.

Είναι διαρκώς βαμμένα

Πολύ συχνή εφαρμογή τεχνικών που τρίβουν, αλλοιώνουν και ταλαιπωρούν την επιφάνεια του νυχιού, όπως η προσθήκη τεχνητών νυχιών, χρωμάτων μεγάλης διάρκειας, συχνή χρήση ασετόν και άλλων διαβρωτικών υλικών. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να λεπταίνει το νύχι και να είναι πολύ εύθραυστο.

Χρησιμοποιείτε βάση

Αυτό που θεωρείται χρυσός κανόνας για ένα καλό μανικιούρ, αποδεικνύεται μάλλον επιβλαβές για τα νύχια σας. Τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται ως βάση για να στρωθεί μετά το βερνίκι έχουν δυνατές χημικές ουσίες που «τρώνε» την επιφάνεια των νυχιών, καθιστώντας τα πιο αδύναμα.

Σκληρά απορρυπαντικά και σαπούνια

Τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια και τα “σκληρά” απορρυπαντικά, ξηραίνουν τα επωνύχια και την επιφάνεια των νυχιών, με αποτέλεσμα να γίνονται ολοένα και πιο εύθραυστα.

Έλλειψη σιδήρου

Αν παρατηρείτε βαθουλώματα στα νύχια, είναι πιθανό να έχετε χαμηλά επίπεδα σιδήρου στο αίμα. Ο σίδηρος είναι απαραίτητος για την αιμοσφαιρίνη, την πρωτεΐνη που μεταφέρει το οξυγόνο στο αίμα και είναι απαραίτητη για τη μήτρα των νυχιών

Κρέμα; Ποια κρέμα;

Μπορεί να ακολουθείται μια ρουτίνα περιποίησης 10 βημάτων για το πρόσωπό σας, αλλά θα λέγατε το ίδιο και για τα νύχια σας; Το συνεχές πλύσιμο των χεριών προκαλεί αφυδάτωση και ξηρότητα στο δέρμα και τα νύχια. Έτσι γίνονται επιρρεπή στο σπάσιμο και το ράγισμα. Χρησιμοποιείτε μετά το πλύσιμο των χεριών μια κρέμα, δίνοντας έμφαση στην περιοχή πάνω από τη μήτρα των νυχιών.

Είστε αντίθετοι στη λήψη συμπληρωμάτων

Μπορεί να θεωρείτε ότι τα συμπληρώματα βιταμινών είναι ανώφελα, έχει αποδειχθεί όμως επιστημονικά ότι η βιοτίνη, μια βιταμίνη του συμπλέγματος Β, είναι δυναμωτική για τα μαλλιά και τα νύχια. Σχετική επιστημονική μελέτη έδειξε ότι η λήψη 2,5 mg βιοτίνης σε καθημερινή βάση βελτιώνει την αντοχή των νυχιών και τα κάνει λιγότερο εύθραυστα μετά από έξι έως εννέα μήνες.

 

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 08:40